Fricandó a la catalana
Categoria:
Carns
Dificultat: Mitjana

Ingredients
- Conills
- Llata gruixuda o galta de vedella, tallada prima
- Farina
- Ceba
- Tomàquet
- Cama-secs o ceps secs, o bé bolets conservats al natural o frescos
- Vi blanc sec
- Oli, sal i pebre negre.
Elaboració
Es pica una ceba, ben fina. En una cassola de cul pla, a foc viu, amb un bon raig d'oli i un pessic de sal, es fregeix la carn, adobada amb sal i pebre mòlt i enfarinada. A mesura que es va fent rossa, es reserva.
Quan tota la carn és fora, s'hi tira la ceba picada i es deixa enrossir bé, remenant-la de tant en tant.
Quan té color, s'hi afegeix el tomàquet, pelat i ratllat i es deixa coure. Quan el tomàquet és cuit, s'apaga el foc, s'hi tira una mica d'aigua i es passa tot per la picadora.
Llavors, es torna a la cassola i s'hi posa el tall, un bon raig de vi blanc i els bolets.
Es tapa la cassola i es posa al forn a 120ºC., durant unes quantes hores, fins que la carn estigui ben cuita. Si es fa en un fogó, cal que el foc sigui el mínim i remenar sovint, per a què no s'agafi la farina.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1554 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.