Canelons de rap i llagostins
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 15 plaques de canelons
- 200 gr. de rap
- 200 gr. de llagostins
- 50 gr. de mantega (per la salsa bexamel)
- Una mica de mantega (per gratinar)
- 40 gr. de farina
- 50 gr. de formatge ratllat (pel farcit)
- Formatge ratllat (per gratinar)
- 8 cullerades de tomàquet fregit
- 1/4 litre de llet
- 2 ous durs
- 1 tòfona
- 1 fulla de llorer
- 1/2 ceba
- 2 cullerades de conyac
- Julivert
- Nou moscada
- Sal
- Pebre
5 racions
Elaboració
En 1/4 litre d'aigua freda, amb la fulla de llorer, 1/2 ceba i julivert, escalfar el rap sense que arribi a bullir. Escórrer, esmicolar i reservar
En una cassola fregir els llagostins (6 minuts aprox.), salpebrar al gust, afegir el conyac i 2 cullerades d'aigua i fregir 3 minuts més. Treure els llagostins de la cassola, pelar-los i picar-los molt bé i reservar.
Afegir al sofregit de la cassola la tòfona picada, el tomàquet fregit, els ous durs prèviament picats, el rap, els llagostins i el formatge ratllat. Posar nou moscada, sal i pebre. Deixar uns minuts a foc lent, anant remenant.
Posar a coure les plaques de canelons en abundant aigua amb sal, seguint les instruccions de l'envàs. Escórrer i posar sobre d'un drap de cuina de fil per tal que desprenguin tota l'aigua.
Fer una salsa bexamel amb la mantequilla, la farina i la llet.
Farcir els canelons, cobrir amb la salsa bexamel, posar una capa fina de formatge ratllat i unes puntes de mantega i gratinar.
2h
Notes
Queda molt bé servir en cassoletes individuals, ja que d'altra manera al passar els canelons de la safata del forn als plats és molt fàcil que es trenqui algun i que el gratinat no quedi tan maco.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3547 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.