Pollastre amb escamarlans

Categoria:

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 pollastre de pagès
  • 2 escamarlans per persona
  • 2 cebes
  • 3 o 4 tomates de penjar (madures)
  • 3 o 4 grans d'all
  • 1 grapat d'ametlles
  • 2 o 3 carquinyolis
  • Aigua o brou

Elaboració

Tallarem el pollastre i el salpebrerem
Picarem la ceba, ben picada.
Pelarem les tomates i els traurem els grans. Les ratllarem.
Agafarem una cassola de terrissa o de ferro colat. Hi posarem oli d’oliva i encendrem el foc. Quan l’oli sigui calent, hi posarem el pollastre i els alls sencers. Ho enrossirem. Un cop sigui tot ros, ho traurem de la cassola i ho desarem a part.
Agafarem els escamarlans, els salarem i els posarem a la cassola perquè s’enrosseixin, també, una mica. Els traurem.
Abaixarem una mica el foc i en el mateix oli hi posarem, la ceba ben picada perquè s’enrosseixi i tot seguit i hi abocarem la tomata ratllada. Anirem remenant fins que la barreja hagi assolit una consistència de melmelada.
Un cop el sofregit estigui al punt, hi incorporarem els trossos de pollastre –hi ha qui l’enfarina- i continuarem remenant fins que el pollastre s’hagi escalfat. Si cal, hi anirem afegint una mica d’aigua o, si en tenim, una mica de brou de carn, lleuger – hi ha qui hi afegeix cava.
Quan el pollastre sigui calent, el cobrirem amb brou o aigua. Deixarem que cogui uns deu minuts i hi afegirem els escamarlans.
Farem una picada amb els alls enrossits, les ametlles, els carquinyolis, el julivert i, si voleu, una mica de xocolata ratllada. Abocarem la picada a la cassola. Deixarem que cogui una estona més, fins que el pollastre sigui ben tendre, i tancarem el foc.
Arribats en aquest punt, ja hem elaborat el pollastre amb escamarlans. No obstant, si em voleu fer cas, esperarem a menjar-lo l’endemà, serà molt més bo, ja que és dels plats que per assaborir-lo plenament s’ha de deixar reposar i tornar a escalfar.


Recepta de cuina de Pollastre amb escamarlans
Cassoleta de pollastre amb escamarlans
per Josuè O'Donell

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

17470 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: