Peus de porc desossats amb samfaina
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Dieta: hipocalòrica
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 Peu de porc (dos mitjos) comprat bullit
- Oli d’oliva
- Sal
Per la sanfaina per 1 persona:
- 2 Tomàquets madurs petits
- 1 Albergínia petita
- 1 Pebrot verd petit
- 1 Pebrot vermell petit
- 1 Carbassó petit
- 1 Ceba petita
- Sal
- Oli d'oliva verge
1 racions
Elaboració
Del peu de porc:
El desossem i un cop fred, el posem, amb la pell a sota, en una paella amb oli roent. Un cop daurat, uns 5 minuts, el traiem i el reservem.
De la samfaina:
Pelem la ceba, la trossegem i fem el mateix amb el pebrot verd i el vermell, rentant bé el seu exterior i retirant les seves llavors.
Fem el mateix amb l'albergínia i el carbassó, els quals els pelarem o no, segons el gust de cadascú.
En un paella antiadherent ben calenta, tirem un raig d'oli d'oliva verge. Sofregim la ceba, els pebrots i l'albergínia, i finalment el carbassó. Ho deixem fer tot junt a foc mitjà uns deu minuts i li afegim la sal (al gust).
Finalment, afegim els tomàquets, pelats, sense llavors ni cor i trossejats. Deixem que la samfaina espesseixi i el tomàquet es fregeixi, rectifiquem de sal si fos necessari. Uns 10 minuts més.
Per acabar el plat i emplatar:
Quan ja tenim la samfaina feta, la posem a la paella on hem daurat el peu de porc. Sobre, hi posem els dos mitjos peus desossats amb la pell cap amunt.
Escalfem el forn a 180 graus. Hi posem la paella amb la samfaina i el peu , uns 5 minuts.
Ja es pot emplatar i servir.
45min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3389 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.