Peus de porc desossats amb samfaina

Categoria:
Recepta per
Dieta: hipocalòrica
Estació:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 Peu de porc (dos mitjos) comprat bullit
  • Oli d’oliva
  • Sal

Per la sanfaina per 1 persona:

  • 2 Tomàquets madurs petits
  • 1 Albergínia petita
  • 1 Pebrot verd petit
  • 1 Pebrot vermell petit
  • 1 Carbassó petit
  • 1 Ceba petita
  • Sal
  • Oli d'oliva verge

1 racions

Elaboració

Del peu de porc:

El desossem i un cop fred, el posem, amb la pell a sota, en una paella amb oli roent. Un cop daurat, uns 5 minuts, el traiem i el reservem.

De la samfaina:

Pelem la ceba, la trossegem i fem el mateix amb el pebrot verd i el vermell, rentant bé el seu exterior i retirant les seves llavors.
Fem el mateix amb l'albergínia i el carbassó, els quals els pelarem o no, segons el gust de cadascú.
En un paella antiadherent ben calenta, tirem un raig d'oli d'oliva verge. Sofregim la ceba, els pebrots i l'albergínia, i finalment el carbassó. Ho deixem fer tot junt a foc mitjà uns deu minuts i li afegim la sal (al gust).
Finalment, afegim els tomàquets, pelats, sense llavors ni cor i trossejats. Deixem que la samfaina espesseixi i el tomàquet es fregeixi, rectifiquem de sal si fos necessari. Uns 10 minuts més.

Per acabar el plat i emplatar:

Quan ja tenim la samfaina feta, la posem a la paella on hem daurat el peu de porc. Sobre, hi posem els dos mitjos peus desossats amb la pell cap amunt.
Escalfem el forn a 180 graus. Hi posem la paella amb la samfaina i el peu , uns 5 minuts.
Ja es pot emplatar i servir.

45min


Recepta de cuina de Peus de porc desossats amb samfaina
El peu de porc amb samfaina acabat de fer.
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Peus de porc desossats amb samfaina
En el plat per degustar-lo
per Jordi Garcia Miguel
Recepta de cuina de Peus de porc desossats amb samfaina
per Carme Borràs

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3389 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

3 comentaris:

Pilar Bordalba Oró diu:
són senills de fer, i crec que el resultat pot ser bo
Pilar Bordalba Oró diu:
He llegit,no recordo el nom de la persona què ho demanava,que volia fer un pastís amb estevia per una persona que és diabètica, però no li pujava. Bé, fins aquí: normal. El meu consell, és que vagi a L'Associació de Diabètics de Catalunya, C/ Balmes,47 BCN, Tel.934 51 34 06. Allà li vendran un producte específic per cuinar. Es diu SUGARSOL i els pastissos li sortiran perfectes. Sóc diabètica i el faig servir habitualment.
Rosa Fabré diu:
Ei!!! ho faré.
A de quedar molt bo i gens complicat.
Gracies, Jordi

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: