Vedella a la Marengo
Categoria:
Carns
Tipus de plat: Estofat
Estació: tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 kg de vedella a trossos
- 6 cullerades d'oli
- 1 manat de julivert
- 1 ceba
- 3 grans d'all
- 200gs de xampinyons
- 1 cullerada de farina
- 1 dl de brou de carn
- 1 dl de vi blanc
- 1 manat d'herbes aromàtiques
- 2 tomàquets
- Pebre de caiena
- Sal, pebre
6 racions
Elaboració
Peleu els tomàquets i tallar-los per la meitat, treure la llavor i tallar la polpa a trossos.
Abocar una cullerada de les de postres d'oli d'oliva en una cassola petita, escalfar l'oli a foc suau i incorporar els trossos de tomàquet, deixar coure a foc lent.
Posar l'oli que quedi en una coccotte, escalfar i tirar en ell els trossos de vedella, deixar-los daurar per una cara.
Mentrestant, pelar la ceba i els alls, picar-los, treure la part de sorra dels xampinyons, rentar i assecar amb un paper de cuina; rentar el julivert i picar-ho molt petit.
Abocar la picada de ceba i d'all juntament amb els xampinyons sencers i el julivert picat a la cassola, donar la volta a la vedella i deixar que es vagi daurant per l'altre costat, bellugar lleugerament la cassola de tant en tant i escampar el contingut amb farina, deixar que prengui una mica de color.
banyar amb el brou i el vi blanc; afegir el manat d'herbes, i assaonar amb sal i pebre, afegir també un polsim de pebre de caiena, deixar coure a foc lent, una hora i mitja.
Posar a escalfar una font fonda de servir.
En el moment de servir, incorporar a la coccotte el tomàquet desfet, barrejar amb una cullera de fusta i posar els trossos de vedella a la font de servir escalfada, envoltada dels xampiñones.
Retirar de la salsa el manat d'herbes, i recobrir de salsa els trossos de vedella. Servir molt calent
2h
Notes
Preparació 20 minuts
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1360 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.