Peus de porc amb bolets
Categoria:
Carns
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 6 peus de porc frescos, tallats per la meitat
- Una mica de brou de coure els peus
- 300 g de camagrocs frescos
- 2 tomàquets madurs ratllats
- 2 cebes
- 1 porro
- Grans de pebre
- 2 fulles de llorer i una branca de romaní
- Pebre vermell dolç
- 1 bitxo (opcional)
- Sal i pebre negre
- Oli d’oliva
Per la picada:
- 4 alls
- 2 llesquetes de pa fregit
- Un grapat d'ametlles
- 1 gotet de brandi
6 racions
Elaboració
Netegem els peus de porc amb aigua i els posem a bullir a l'olla exprés, amb aigua, sal, uns grans de pebre, el porro, un parell de fulles de llorer i uns dens d’alls.
Ho deixem bullir uns 35 minuts, colem i reservem.
En una cassola de ferro amb tapa de vidre, hi posem a sofregir la ceba ben trinxada durant uns 30 - 45 minuts més o menys, amb la cassola tapada. Ho salpebrem i deixem que es vagi confitant.
Si queda sec, hi afegim una mica d'aigua. Cal mirar la cassola de tant en tant.
Quan la ceba està ben transparent, hi afegim el pebre vermell i de seguida, per evitar que es cremi, el tomàquet ratllat, ho corregim de sal, hi posem el llorer i el romaní.
Deixem que cogui uns 15 minuts.
Mentre fem la picada, posant al morter 4 dents d’alls, un grapat d’ametlles i el pa fregit.
Ho matxuquem bé, ho barregem amb el gotet de brandi i ho aboquem al sofregit, juntament amb el bitxo, si els volem una mica picants.
Hi afegim els peus de porc, els bolets nets, mig got del caldo de bullir els peus, i deixem fer xup xup uns 20 minuts. Ho provem de sal, rectifiquem si es necessari i servim.
2h
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2356 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.