Bacallà amb panses i pinyons

Categoria:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 8 talls de bacallà remullat
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets madurs
  • 25 gr. d’ametlles
  • 40 gr. de pinyons
  • 60 gr. de panses
  • Farina
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Aigua

Elaboració

Si el bacallà no està dessalat, el deixarem prèviament 24 hores en remull i li canviarem l’aigua uns tres cops. Un cop dessalat i escorregut el bacallà el tallem a quadrats i procurem treure les espines que hi pugin quedar, sempre vigilant que no es trenqui. Si queda alguna espina no patiu, no passa res.
Ara enfarinem el bacallà i el fregim en una paella amb abundant oli calent. Quan ja el tinguem ben ros, el traiem i el deixem escórrer amb una mica de paper de cuina.
A continuació posem una mica de l’oli que hem fet servir per fregir el bacallà en una cassola de fang i farem un sofregit amb la ceba pelada i tallada fineta i el tomàquet pelat i sense llavors, quan comenci a estar una mica ros afegim el bacallà, una mica d’aigua, les panses i els pinyons. Ho deixem a foc suau una mitja horeta.
Mentre es fa el bacallà amb el sofregit, fem una picada d’ametlles al nostre gust. Quan la tinguem feta, l’afegim al bacallà, tastem el punt de sal i si fon necessari rectifiquem de sal.
Ho removem una mica i si està bé de sal, el servim calent.
Per a aquesta recepta es bo fer servir el morro de bacallà també anomenat el llom, ja que es la part més gruixuda del bacallà i es molt adient per a fer aquesta recepta.

Notes

El bacallà amb panses i pinyons no només és una recepta típica de la cuina de Quaresma i Setmana Santa molt popular a Catalunya, sinó que aquest plat es remunta a l’època medieval, i en el segle XVII es comença a tenir constància escrita d’aquesta recepta i d’aquest plat.
Aquest menjar s’associava a la gent del món rural i a nòmada, ja que el bacallà era un ingredient molt barat que la gent rica no menjava.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

7507 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: