Consomé a les vieires
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Crema
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 6 vieiras
- 1 cap de lluç
- Espines de peix
- Ous de salmó
- 5 cl de vi blac
- 2 l d'aigua 1 ceba grand
- 3 cullerades d'oli
- 2 cullerades de farina
- 1 cullerada de concentrat de tomáquet
- Bris de safrá
- 1/2 gra d'all
- 1 fulla de llorer
- Sal , julivert
6 racions
Elaboració
En dos litres d'aigua freda amb sal, vi blanc, un trosset de ceba i una fulla de llorer, posen les espines de peix i el cap de lluç. Quan hagi bullit 10 minuts, ho retirem i ho colem en un colador ben fi.
Després posem el brou altra vegada al foc fins que bulli, mentres obrim les vieires i les treiem de les seves closques, retirem el coral i les reservem partin la resta per la meitat en sentit horitzontal, amb la ajuda d'un ganivet afilat.
Quan bulli el brou tirem les vieires i les deixam coure uns 30 segons.Repartim dues meitats de vieires en cada tassa i les reservem.
En una cassola posem oli a escalfar i hi afegim la resta de la ceba molt picadeta la refreixim durant vuit minuts. Afegim la farina i deixem que es torri lleugerament. Posem el tomàquet i li afegim el brou de peix colat. En el morter, piquem el safrá amb el mig gra d'all i una mica de sal. El disolvem amb una mica de brou de peix i incorporem aquesta barreja del morter a la sopa, deixant-ho coure 15 minuts.
Colem la sopa amb un passapuré i les repartim en les tasses de consomé. Afegim els ous de salmó, el coral (opcional) i les branquetes de julivert de forma decorativa. El servim calent
50min
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2977 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.