Xai de llet amb peres
Categoria:
Carns
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1/4 de xai de llet
- Patates de guarnició
- 1 manat de pastanages
- 6 peres
- 1 copa de brandi de xerès
- Mantega
- 2 o 3 grans d'all
- Julivert
- Pebre negre
- Sal
- Sucre
4 racions
Elaboració
Es netegen les cames del be i s'unten de mantega. Es col-loquen en una font de forn gran i s'amaneix tot amb sal, pebre negre, julivert i els alls picats.
Un cop preescalfat el forn a 210º amb calor superior i inferior, s'introdueix la font.
Quan comença a daurar-se es ruixa amb la copa de brandi. El forn ha d'estar fort perqué el xai agafi el caracteristic color daurat, passats aprox.25 minuts de cocció, es ruixa el xai amb el propi suc que deixa anar.
Es deixa coure el xai durant 50 minuts més. D'altra banda, es bullen les patates i pastanages. Es trossegen les peres i se salten durant un minut en una paella amb una mica de sucre perqué tinguin un sabor dolç.
Per emplatar es talla la carn, s'afegeix una mica de suc i es acompaña amb les patates, les pastanages i les peres
1h
Notes
Per decorar el plat, es poden tallar les verdures de qualsevol forma. La pastanaga es pot servir a rodanxes en forma de flor, per això es tracen 5 ratlles fondes amb un ganivet al llarg de la pastanaga sense arribar a tallar-la i després es talla a rodanxes
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1757 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.