Ous a la mimosa
Categoria:
Ous i làctics
Tipus de plat: Aperitiu
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- 12 ous durs
- 4 llaunes de tonyina en oli de 80grs cadascuna
- 4 cullerades de maionesa
- 6 cogombrets en vinagre
- olives per decorar
8 racions
Elaboració
-Bullim els ous sencers durant 10 minuts i els refresquem.
-Els pelem i obrim per la meitat, reservant els rovells en un plat i posant les clares en una safata amb la part buida cap amunt.
-Escorrem una mica l'oli de la tonyina.
-Triturem els cogombrets tant menuts com ens sigui possible.
-Apartem un rovell que ens servirà per la decoració final; xafem la resta de rovells amb una forquilla, afegim dues cullerades de maionesa, la tonyina esmicolada, i els cogombrets picolats. Fem una mescla homogènia.
-Amb aquesta pasta farcim les clares que tenim a la safata.
-Aclarim amb un fil d'aigua calenta les dues cullerades de maionesa restants, i napem els ous.
-Amb un ratllador fi, ratllem el rovell que hem reservat per damunt dels mitjos ous napats de maionesa. Finalment posem una oliveta.
Notes
Si els cogombrets en vinagre no us agraden, al farcit podeu posar-hi unes olives sense pinyol picoladetes, o un triturat de pebrot escalivat.
Aquests ous són un bon acompanyamet per uns entremesos; també són ideals per donar color a una amanida verda.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
7498 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.