Torró trufat de coco

Ingredients

Ingredients de la primera part:

  • 200 cc. de nata líquida (de muntar)
  • 200 grs de xocolata amb llet
  • 400 grs de xocolata negra 55%
  • 30 grs. de sucre
  • 100 grs. de coco ratllat
  • 150 c.c. de licor Malibú o qualsevol licor de coco

Ingredients de la segona part:

  • xocolata fondant
  • coco ratllat (opcional)

12 racions

Utensilis

Dues capsetes de torró d'uns 24x8cmts., amb l'interior folrat amb film de plàstic.

Elaboració

Primera part:

-Macera el coco amb el licor un mínim de 10 hores.
-Trenca les dues xocolates i posa-les dins d'un bol.
-Posa al foc una olla amb tres dits d'aigua; quan arrenqui el bull apaga el foc i posa-hi a damunt el bol amb la xocolata perquè es vagi estovant amb l'escalfor.
-Posa la nata i el sucre dins d'un cassó i deixa que arrenqui el bull durant uns segons.
-Aboca aquesta nata ensucrada sobre la xocolata i remena amb les barnilles fins que no quedi cap grumoll.
-Afegeix el coco amb el licor i segueix remenant fins lligar la massa.
-Deixa temperar aquesta massa fins aconseguir una temperatura d'uns 30º o 32ºC .
-Aboca la massa repartint-la en els dos motlles i deixa-la reposar en lloc fresc perquè endureixi.

Segona part:

Si volem donar un bon acabat a les barres de torró les haurem de napar. Per fer-ho només cal que posem xocolata trocejada dins d'un plat i l'escalfem amb el vapor d'un cassó tal i com hem fet abans. Quan aquesta xocolata estigui tova (però que NO sigui gaire calenta), l'escamparem per damunt de cada barra amb la fulla d'un ganivet, formant una capa fina que deixarem solidificar a temperatura ambient. Podem fer aquest napat amb xocolata sola, o barrejada de coco ratllat.

Notes

Quan escalfem la xocolata hem de tindre cura que no hi vagi ni una sola gota d'aigua, ens la podria travar; si això succeeix es queda completament engarrotada i s'ha de llençar. Les eines també han d'estar ben eixutes.


Recepta de cuina de Torró trufat de coco

Torró trufat de coco

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2426 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de desembre:

Canapès de pernil amb kiwi
Canapès de pernil amb kiwi
Amanides i plats freds
Caldo de Nadal
Caldo de Nadal
Sopes i cremes
Galetes de Nadal
Galetes de Nadal
Postres i dolços Galetes
Tarta San Marcos
Tarta San Marcos
Postres i dolços

Veure receptes de desembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: