Peus de porc cruixents
Categoria:
Carns
Recepta per olla a pressió
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 peus de porc
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 porro
- una branca d'api
- 2 fulles de llorer
- Pebre negre en gra
- pa ratllat
- vi ranci
- mantega
- oli
4 racions
Utensilis
Si no disposeu d'olla a presió haureu de triplicar el temps de cocció.
Elaboració
-Polir els peus de porc i submergir-los unes hores en aigua salada dintre de la nevera; prèviamente haurem demanat a la carnissera que ens els obri en dues meitats cadascun. Jo els acostumo a deixar submergits tota la nit, així expulsen tota la sang.
-Esbandir-los i posar-los a l'olla a presió coberts d'aigua freda, una ceba, una pastanaga, una branca d'api, un porro, els grans de pebre, un parell de fulles de llorer i la sal corresponent. Tapar i, quan s'aixequi la vàlvula de l'olla a presió, deixar que coguin durant una hora. Encabat, apagarem el foc i que es temperin dintre del seu propi brou.
-Quan estiguin tebis els escorrerem i els desossarem, deixant només aquells ossos imprescindibles perquè no es deformin.
-Els passarem per pa ratllat
-En una paella antiadherent hi posarem un fil d'oli i els peus que vagin fent crosta amb foc moderat. Els esquitxarem amb una mica de vi ranci.
-Quan aquella cara ja estigui torradeta els hi donarem la volta; damunt hi posarem uns petits (molt petits) encenalls de mantega i que es segueixin fent lentament.
-Quan estiguin dauradets per totes bandes ja els podem posar al plat per menjar-los calentons.
Notes
Aquell brou d'haver bullit els peus de porc el podeu colar i refredar a la nevera. Quan el greix s'hagi solidificat a la superficie, el retireu. Us quedarà la gelatina. La podeu trossejar a bocins i congelar-la. El dia que feu unes llenties estofades, uns cigrons, una escudella barrejada, un senzill brou de pollastre...,etc, hi podeu posar una d'aquestes porcions i us realçarà molt el gust.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6752 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.