Dal (guisat de llenties)
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 grans d'all
- 20 grams de gingebre
- 1 ceba
- 2 culleradetes de llavors de coriandre
- 2 culleradetes de llavors de fonoll
- 2 culleradetes de llavors de comí
- 1 cullerada de mantega
- 200 grams de llenties vermelles
- 6 dl de brou de verdures
- Sal, i pebre al gust
- 1 manat de coriandre
4 racions
Elaboració
Pica finament l'all, el gingebre i la ceba.
Posa i tritura l'all i el gingebre amb les espècies en un morter fins a obtenir una pasta fina.
Escalfa la mantega i torre les espècies.
Agrega la ceba i cuina breument.
Afegeix les llenties, barreja bé i aboca el brou.
Tapa i deixa que bulli a foc lent durant uns 20 minuts fins que el guisat quedi una mica cremós.
Assaona el guisat amb sal i pebre.
Pica el coriandre i espolsa pel damunt de les llenties.
Aquest plat se serveix amb pa pla, arròs basmati o verdura al curri.
Notes
El Dal (conegut també com a Dhal o Daal) és un terme sànscrit molt comú en el sud d'Àsia per denominar als llegums a les quals se'ls ha eliminat la pell. La denominació correspon a aquest tipus de llegums i pot correspondre també als plats amb els quals es preparen (aquests llegums formen part del principal ingredient). Es considera un ingredient fonamental de la cuina de l'Índia.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1634 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.