Dal (guisat de llenties)

Ingredients

  • 2 grans d'all
  • 20 grams de gingebre
  • 1 ceba
  • 2 culleradetes de llavors de coriandre
  • 2 culleradetes de llavors de fonoll
  • 2 culleradetes de llavors de comí
  • 1 cullerada de mantega
  • 200 grams de llenties vermelles
  • 6 dl de brou de verdures
  • Sal, i pebre al gust
  • 1 manat de coriandre

4 racions

Elaboració

Pica finament l'all, el gingebre i la ceba.
Posa i tritura l'all i el gingebre amb les espècies en un morter fins a obtenir una pasta fina.
Escalfa la mantega i torre les espècies.
Agrega la ceba i cuina breument.
Afegeix les llenties, barreja bé i aboca el brou.
Tapa i deixa que bulli a foc lent durant uns 20 minuts fins que el guisat quedi una mica cremós.
Assaona el guisat amb sal i pebre.
Pica el coriandre i espolsa pel damunt de les llenties.
Aquest plat se serveix amb pa pla, arròs basmati o verdura al curri.

Notes

El Dal (conegut també com a Dhal o Daal) és un terme sànscrit molt comú en el sud d'Àsia per denominar als llegums a les quals se'ls ha eliminat la pell. La denominació correspon a aquest tipus de llegums i pot correspondre també als plats amb els quals es preparen (aquests llegums formen part del principal ingredient). Es considera un ingredient fonamental de la cuina de l'Índia.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1634 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: