Tartiflette

Ingredients

  • ½ formatge Reblochon (250 a 300 grams) o d'un altre tipus de formatge cremós.
  • 100 grams de cansalada, viada, en llesques o daus
  • 2 escalunyes,
  • 400 grams de patates,
  • 150 a 200 ml de vi blanc sec,
  • 1 gra d'all,
  • Sal i pebre.

4 racions

Elaboració

Fregeix breument, en una paella, les llesques de cansalada viada.
Si les patates no són farinoses, les cuines, una mica.
Prepara tots els ingredients, pela les patates i talla a rodanxes fines, talla també les escalunyes a rodanxes fines.
Talla l'all a la meitat i frega la cassola bé amb l'all, on farem aquest plat, i a continuació, cobreix el fons de la cassola amb les rodanxes de patata, a sobre les llesques de cansalada junt amb les escalunyes, aboca una mica de vi blanc, i assaona al gust amb sal i pebre.
I de nou una capa de patates, escalunya i llesques de cansalada viada, després la resta de patates i el vi sobrant, i, per descomptat, una mica més de sal i pebre.
Del tros de formatge talla 2 rodanxes gruixudes i col·loca a la part superior com a coronació.
Enforna uns 40 minuts al forn preescalfat a 200 graus.
El temps de cocció depèn del gruix de les rodanxes de patata.
Després de 40 minuts, la Tartiflette estarà llesta.
Acompanya amb una bona amanida variada.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1789 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: