Tiró amb naps
Categoria:
Carns
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Ingredients
- 1 ànec d'un quilo i mig
- 12 cebetes del platillo
- 800 g de naps (si pot ser, negres)
- 4 cullerades de puré de tomàquet
- 1 fulla de llorer, farigola, orenga, 1 gra d'all
- 1 canó de canyella, 1 pell de taronja seca
- 1/4 l de vi blanc o ranci
- 1 tasseta d'oli
- 1 copa d'anís sec
- 80 g de llard
- 1 l de brou blanc (aigua calenta, pebre mòlt i sal)
- Sal i pebre
Per a la picada:
- 10 ametlles torrades i pelades
- Brins de safrà
Elaboració
Per començar, en un cassó amb aigua, bulliu-hi durant uns segons els naps pelats.
A continuació, en una cassola amb oli calent fregiu l'ànec tallat a trossos i salpebrat.
Quan estiguin daurats, retireu una mica d'oli i reserveu-lo.
Seguidament, a la mateixa cassola, afegiu-hi les cebetes pelades, l'all laminat, la canyella, el llorer, la farigola, l'orenga, la pell de taronja, l'anís, el vi blanc, el puré de tomàquet i el brou i deixeu-ho coure.
Mentrestant, en un altre cassó, poseu-hi l'oli que teníeu reservat i el llard i fregiu-hi els naps tallats a trossos.
Per fer la picada, tritureu amb el morter els brins de safrà i les ametlles, afegiu-hi una mica de brou i remeneu-ho bé.
Finalment, poseu a la cassola de l'ànec la picada i els naps fregits i deixeu-ho coure 5 minuts més. I ja podeu emplatar-ho.
Notes
Plat degustat durant les vacances a la Cerdanya (Pirineu)
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2356 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.