Postres de Caffe-Caramel
Categoria:
Postres i dolços
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Per 1 recipient de vidre d'1,2 l
- 200 g de sucre
- 2 cullerades d'aigua
- 1 cullerada de mantega
- 5 dl i ½ de crema
- 2 grams de Flor de sal
- 3 fulles de gelatina
- 3 cullerades de pols de cafè instantani (expresso)
- 250 grams de Blanc batut (formatge fresc)
- 1 forma de pastís clàssic (pa de Pessic)de 160 grams
- ¾ de dl de cafè expresso
- 2 cullerades de Grappa, al gust
6 racions
Elaboració
Per a la salsa de caramel:
Deixa coure 120 grams de sucre amb 2 cullerades d'aigua en una cassola a foc lent fins que estigui d'un color daurat, afegeix la mantega i mou la cassola, agrega 1 dl i ½ de crema.
Deixa bulli la barreja fins que el sucre es dissolgui i es formi una salsa de caramel, assaona amb flor de sal, deixa refredar i refrigera a la nevera.
Per a la mousse de cafè:
Remulla la gelatina en abundant aigua freda.
Bull ½ dl d'aigua amb el cafè instantani en pols i 50 grams de sucre.
Esprem la gelatina i afegeix al cafè, barreja bé i refreda una mica.
Barreja amb Batut Blanc.
Refrigera aproximadament uns 20 minuts fins que la barreja endureixi pels cantons.
Bat 1,5 dl de crema de llet a punt de neu i barreja bé amb la mousse de cafè.
Col·loca la mousse en el recipient de vidre i deixa refredar durant 1 hora.
Bat lleugerament la resta de crema de llet i amb 2 / 3 de la salsa de caramel, acaba de batre.
Talla del pa de pessic, una rodona del diàmetre del recipient de vidre i col·loca sobre la mousse.
Perfuma el cafè exprés, si és del teu gust, amb un bon licor de Grappa i endolceix amb la resta de sucre.
Ruixa la rodona de pa de pessic amb el cafè exprés i escampa per sobre la salsa de caramel.
Serveix, immediatament el postra.
Notes
El trifle, postra elaborat a partir d'una crema custard (sovint solidificada), fruites, massa de pa de pessic, suc de fruites o, més recentment, gelatina i nata muntada.
Aquests ingredients es distribueixen en capes amb el pa de pessic com a separació entre elles i la fruita, la crema custard recobreix les últimes capes al final.
És un postra típic, de la cuina anglesa, que pots veure freqüentment en la cuina dels països anglosaxons.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1358 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.