Avgolemono, sopa d'ou i llimona (Especialitat de l'illa de Xipre)
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 kg de pollastre
- 200 grams d'arròs
- 2 ous
- 1 rovell d'ou
- 1 pastanaga
- 1 ceba
- 1 tija d'api
- Llorer
- Anet
- Llimona
- Sal gruixuda i fina
- Pebre
4 racions
Elaboració
Pela la pastanaga, la ceba i l'api i posa en una olla gran plena d'aigua freda.
Agrega el pollastre, rentat, i perfumat amb 1 o 2 fulles de llorer, una mica de sal i cuina per 1 hora i 20 minuts d'ençà que comença el punt d'ebullició.
Escorre el pollastre i cola el brou amb un colador de malla fina. Torna la sopa al foc i deixar reduir a 20 minuts.
Treu la pell del pollastre, i talla la carn a trossos, assaona amb sal i pebre, tapa amb paper d'alumini i deixa reposar mentre que el brou es redueix.
Afegeix l'arròs al brou i cou durant 15 minuts.
Bat 2 ous i un rovell amb el suc d'una llimona.
Treu la sopa del foc i agrega els ous batuts, barreja suaument i retorna al foc, molt lent, durant 2 a 3 minuts, vigila que la sopa no cuat lli.
Retira la sopa del foc, afegeix sal, pebre i els trossos de pollastre en repòs.
Serveix la sopa immediatament, ben calenta, i perfumada amb branquetes d'anet.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3047 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.