Avgolemono, sopa d'ou i llimona (Especialitat de l'illa de Xipre)

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 kg de pollastre
  • 200 grams d'arròs
  • 2 ous
  • 1 rovell d'ou
  • 1 pastanaga
  • 1 ceba
  • 1 tija d'api
  • Llorer
  • Anet
  • Llimona
  • Sal gruixuda i fina
  • Pebre

4 racions

Elaboració

Pela la pastanaga, la ceba i l'api i posa en una olla gran plena d'aigua freda.
Agrega el pollastre, rentat, i perfumat amb 1 o 2 fulles de llorer, una mica de sal i cuina per 1 hora i 20 minuts d'ençà que comença el punt d'ebullició.
Escorre el pollastre i cola el brou amb un colador de malla fina. Torna la sopa al foc i deixar reduir a 20 minuts.
Treu la pell del pollastre, i talla la carn a trossos, assaona amb sal i pebre, tapa amb paper d'alumini i deixa reposar mentre que el brou es redueix.
Afegeix l'arròs al brou i cou durant 15 minuts.
Bat 2 ous i un rovell amb el suc d'una llimona.
Treu la sopa del foc i agrega els ous batuts, barreja suaument i retorna al foc, molt lent, durant 2 a 3 minuts, vigila que la sopa no cuat lli.
Retira la sopa del foc, afegeix sal, pebre i els trossos de pollastre en repòs.
Serveix la sopa immediatament, ben calenta, i perfumada amb branquetes d'anet.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3047 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: