Spaghetti dell'Ubriacone-espaguetis borratxos en vi

Ingredients

  • 500 g d'espaguetis
  • Aigua per coure la pasta (Uns 5 litres d'aigua aproximadament)
  • 3 grans d'all, finament picats
  • 1 litre de vi negre
  • ½ got de vi negre per saltar al final de la cocció
  • 1 pastilla de brou de carn
  • Sal i pebre negre acabat de moldre
  • 1 manat de coriandre o julivert fresc (molt pi-cadet)
  • 100 ml d'oliva verge extra
  • Un rajolí de Pedro Ximenez, tipus Màlaga. És opcional però li queda molt bé.
  • De manera opcional, una mica formatge Pecorino o Parmigiano ratllat.

4 racions

Elaboració

Cocció de la pasta:

Posa a escalfar 2 cassoles.
En una d'elles afegeix un litre d'aigua per cada 100 g de pasta, Quan comenci a bullir a borbolls, la cassola amb aigua, tira 1 grapat generós de sal, unes 2 cullerades rases per cada 500 grams de pasta.
Seguidament afegeix la pasta, sempre tota junta.
Remena amb una cullera de fusta perquè els espaguetis no s'enganxin i quedin solts.
En l'altra cassola posa a coure el vi negre amb una pastilla de brou de carn.
A més afegeix un raig de Pedro Ximenez, tipus Màlaga Verge.
Bull a foc lent, si pot ser tapat, i manté a la calor mentre els espaguetis es couen a l'aigua, així aconseguiràs que no s'evapori el vi.
Reserva poc menys de ½ got de vi negre per al final del sofregit.
En el revers del paquet de la pasta ve el temps de cocció, en aquest cas eren 12 minuts.
Com van a ser dues coccions, la de l'aigua i la del vi, hem de treure'ls als 6 a 7 minuts.
Escorre els espaguetis i agrega a la cassola amb el vi negre. En aquest moment puja la temperatura a foc mitjà-alt.
Acaba de coure els espaguetis fins als 12 a 14 minuts, és a dir altres 6 a 7 minuts.
Comprova si estan al dente.
Normalment s'haurà consumit el vi, encara que si n’ha sobrat una mica no importa.

Presentació del sofregit i acabat final del plat:

Pela els alls i pica finament.
Pica els dos bitxos, molt o poc depenent de si vols trobar-los o tenir-los gairebé senceres per no menjar-los.
Mentre la pasta està en el vi, posa l'all i el bitxo a fregir amb cura a foc lent, perquè no es cremin.
Posa un bon raig d'oli d'oliva verge extra.
Després barreja amb la pasta, i així no queda seca.
Una vegada que els espaguetis estiguin al dente, barreja amb l'oli i l'all.
Afegeix el vi que tenim reservat i remena la pasta fins que el líquid quedi absorbit.
Augmenta la temperatura del foc perquè s'evapori la salsa de vi i all.
Retira-la del foc i empolvora amb coriandre o julivert picat, per esmorteir els efectes de l'all i donar-li un punt de color al plat. Barreja tot amb una cullera perquè s'ajuntin bé els sabors.
Serveix immediatament en plats calents.
La pasta està deliciosa sense formatge ratllat, però es pot ratllar una mica de formatge Pecorino-Romà. També un bon Parmigiano sobra la pasta, si ho desitges.

Notes

La pasta està deliciosa sense formatge ratllat, però es pot ratllar una mica de formatge Pecorino o també un bon Parmigiano sobra la pasta, si ho desitges.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1511 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: