Caragol del Arquebisbe

Categoria:
Típica de: Espanya → Valencia
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 1 kg de caragols grossos (moros, cristians)
  • 1 branca de farigola
  • 1 branqueta d'orenga
  • 2 fulles de llorer
  • 1 ceba vermella
  • 3 dls de brou de gallina
  • 1 got d'all i oli Per l'all i oli: Oli, alls, un rovell d'ou, julivert i menta picats molt fins, i sal

6 racions

Elaboració

Nets i "enganyats" els cargols, se'ls posa a coure en brou de gallina o brou d'au si no n'hi ha, farem servir aigua assaonada, escumats quan sigui necessari, al qual haurem afegit les herbes aromàtiques. Una vegada cuits, s'escorren i es reserven. En una paella fregirem ceba tallada molt menuda, i quan estigui transparent, s'afegeixen els caragols i es barreja bé el conjunt, fins que la ceba estigui al punt.
Si notem la falta de "picant", es pot acompanyar amb l'all i oli que s'indica, especial per a aquest guisat de caragols, i que podrà ser tan "brau" com grans d'all vulguem posar.

Notes

Em van explicar, que aquest plat es diu així per ser el favorit del que va ser Arquebisbe de València, senyor Andrés Mayoral, que el prenia com a plat d'abstinència de carn, per Quaresma, fins que, importunant al cuiner, que no volia revelar-li la recepta, es va assabentar que coïa els cargols en brou de gallina, de manera que ja no va poder delectar-se amb ell en aquestes dates donada la seva escrupolosa consciència. És típic de la comarca de Tous.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

669 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Nani Nolla diu:
Es costum menjar caragols a Suïssa, o ja estàs aquí?
No tinc ni idea de si en mengen arreu.
Joan Corminas diu:
Hola Nani Nolla, a Suïssa no és normal menjar cargols, fins i tot en alguns cantons està completament prohibit agafar-los al bosc, de fet aquí hi ha els cargols de vinya que són més grans dels que conec a Espanya. Si volem menjar cargols hem de comprar uns que vénen en conserva o congelats preparats a l'estil Frances farcits amb mantega preparada a les fines herbes Jo estic a Suïssa i visc a un poblet prop de la ciutat de Zürich (a 12 Kilometros). T`explicaré que en el jardí de casa hi ha una gran quantitat de llimacs i cargols, i la meva filla m'ha terminant prohibit que els elimini, ja que li donen molta llàstima els animalets!! Ja ja!!! Una forta abraçada Joan

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: