Caragol del Arquebisbe
Categoria:
Altres
Típica de: Espanya → Valencia
Estació: primavera estiu tardor
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 kg de caragols grossos (moros, cristians)
- 1 branca de farigola
- 1 branqueta d'orenga
- 2 fulles de llorer
- 1 ceba vermella
- 3 dls de brou de gallina
- 1 got d'all i oli Per l'all i oli: Oli, alls, un rovell d'ou, julivert i menta picats molt fins, i sal
6 racions
Elaboració
Nets i "enganyats" els cargols, se'ls posa a coure en brou de gallina o brou d'au si no n'hi ha, farem servir aigua assaonada, escumats quan sigui necessari, al qual haurem afegit les herbes aromàtiques. Una vegada cuits, s'escorren i es reserven. En una paella fregirem ceba tallada molt menuda, i quan estigui transparent, s'afegeixen els caragols i es barreja bé el conjunt, fins que la ceba estigui al punt.
Si notem la falta de "picant", es pot acompanyar amb l'all i oli que s'indica, especial per a aquest guisat de caragols, i que podrà ser tan "brau" com grans d'all vulguem posar.
Notes
Em van explicar, que aquest plat es diu així per ser el favorit del que va ser Arquebisbe de València, senyor Andrés Mayoral, que el prenia com a plat d'abstinència de carn, per Quaresma, fins que, importunant al cuiner, que no volia revelar-li la recepta, es va assabentar que coïa els cargols en brou de gallina, de manera que ja no va poder delectar-se amb ell en aquestes dates donada la seva escrupolosa consciència. És típic de la comarca de Tous.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
669 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.