Fettuccini amb dues salses

Ingredients

  • 500 grams de fettuccini o tallarines.
  • Sal.
  • Un ramet d'alfàbrega fresca per decorar.
  • Salsa vermella
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • 2 escalunyes picadetes fines
  • 1 gra d'all picat
  • 400 grams de tomàquet triturat en conserva
  • 2 cullerades d'alfàbrega fresca esmicolada
  • 2 fulles de llorer
  • 2 cullerades de concentrat de tomàquet
  • 1 culleradeta de sucre
  • Sal i pebre
  • Salsa blanca
  • 60 grams de mantega
  • 400 grams de pit de pollastre desossada i sense pell, tallada a tires fines
  • 90 grams d'ametlles laminades
  • 3 decilitres de nata
  • Sal i pebre

Elaboració

Per fer la salsa vermella, escalfa l'oli en un cassó de fons gruixut, afegeix l'escalunya i sofregeix a foc lent durant 5 minuts, remenant de tant en tant, afegeix l'all i sofregeix 1 minut més, afegeix el tomàquet, l'alfàbrega, les fulles de llorer, el concentrat de tomàquet i el sucre, porta la mescla a ebullició, després redueix la temperatura i deixa que cogui 20 minuts o fins que es redueixi a la meitat.
Mentre prepara la salsa de pollastre, fon la mantega en una paella, afegeix el pollastre i l'ametlla i sofregeix a foc mig, remenant sense parar, fins que el pollastre estigui daurat i tendre.
Aboca la nata en un cassó i porta-la a ebullició, redueix la temperatura del foc i deixa que cogui 10 minuts o fins que es redueixi a la meitat, incorpora la nata a la barreja de pollastre i salpebra al gust.
Mentre bull la salsa blanca, cou la pasta en una olla gran fins que estigui al dente, escorrela i passa-a una safata de servir ovalada, rebutja les fulles de llorer de la salsa vermella, barreja bé amb la meitat de la pasta i aboca a banda i banda de la font, a continuació aboca l'altra meitat de la pasta barrejada amb la salsa blanca al centre.
Adorna la pasta amb branquetes d'alfàbrega i serveix de seguida


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

919 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: