Chateaubriand
Categoria:
Carns
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 4 talls de chateaubriand de 350 grams cada un.
- Oli d'oliva.
- 450 grams de xampinyons.
- 4 tomàquets.
- Sal i pebre.
- Per a les patates duquessa
- 1 quilo de patates (que no siguin d'una collita recent).
- 50 grams de mantega.
- 4 cullerades de llet.
- 2 ous.
- Sal i pebre.
- Escarola o enciam.
4 racions
Elaboració
Escalfar el forn mig fort (220 graus).
Pelar i coure les patates, fer un puré amb la llet calenta, mantega i ou amb prou feines batut, condimentar generosament amb sal i pebre.
Amb una mànega proveïda d'una boca estelada, disposar el puré en una safata de forn i daurar les patates duante 30 minuts.
Escalfar bé la graella, fregar abundantment els filets amb oli, rostir els filets amb foc molt fort, aproximadament un minut per cada costat, baixar el foc i reduir la calor, seguir rostint un total de 12-14 minuts per poc fet, 14 - 16 minuts per mitjà i 16-18 minuts per ben fet, donar la volta amb freqüència per aconseguir un rostit uniforme.
Mentre netejar i filetejar els xampinyons, ofegar lleugerament en una paella amb mantega i condimentar al gust.
Tallar els tomàquets en meitats, untar-los amb oli i assaonarlos, afegir els xampinyons i el tomàquets a la safata de la graella durant els darrers 10 minuts de cocció, donar volta un sol cop.
Condimentar els filets, ja fets, amb sal i pebre i posar-los al plat de servir, on s'han col • locat les patates duquessa que s'hauran mantingut calentas, afegir els tomàquets i els chapinyons, adornar amb l'amanida i servir immediatament.
Notes
Es pot presentar el filet en una taula de fusta, amb patates noves, tomàquets i xampinyons rostits. Adornar amb julivert picat i col • locar una roda de mantega a les herbes, sobre la carn.
Es un plat car, molt apropiat per a un sopar formal. Encara que la tradició és servir amb patates château, les patates duquessa són una bona alternativa
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1049 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.