Lachsanya (lasanya de salmó)
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- oli d'oliva
- 1 ceba, finament picada
- 300 g de bròquil, a rodanxes fines
- 3 cullerades d'aigua
- 200 g de tomàquets xerri tallats a quarts
- 2 cullerades de farigola, finament picada
- ½ culleradeta de sal
- Una mica de pebre
- 2 dl crema fresca
- 2 dl de brou de verdures
- 1 llimona orgànica, només la pela ratllada
- ¼ culleradeta de sal
- mica de pebre
- 500 g de filet de salmó sense pell, capa fosca de greix
- ¼ culleradeta de sal
- 9 fulls de lasanya verda
- 150 g de mozzarella, finament esmicolada
- 2 pessics de sal
- mica de pebre
4 racions
Elaboració
Calenta l‘oli.
A foc suau ofega la seba en l'oli, agrega el broquil, cou uns instants i afegeix aigua fins que cobreixi el bròquil, blanqueja uns 3 minuts, barreja amb els tomàquets i la farigola i assaona.
Barreja la crema fresca, el brou, la pela de llimona i assaona al gust.
Talla el salmó longitudinalment en tres tires i cada tira talla transversalment en trossos d'1 cm de gruix, assaona amb sal i elimina la capa fosca de greix.
Distribució de les capes:
Col•loca 4 cullerades de salsa de crema fresca en la forma preparada.
Primera capa: 3 fulles de lasanya, 6 cullerades de salsa de crema, la meitat del salmó, la meitat de la barreja de verdures i al damunt 6 cullerades de salsa de crema fresca.
Segona capa: 3 fulles de lasanya, 6 cullerades de salsa de crema, la resta del salmó i de la barreja de verdures, al damunt 6 cullerades més de salsa de crema fresca.
Tercera capa: 3 fulles de lasanya, 6 cullerades de salsa de crema, mozzarella i assaona amb sal i pebre al gust.
Finalment, sobre la mozzarella, la salsa romanent.
Gratinat:
Escalfa el forn a 200 graus i gratina uns 30 minuts a la meitat inferior del forn.
Treu del motlle i deixa reposar breument abans de servir.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2683 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.