Risotto amb pèsols verds
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Risotto:
- Sal
- 500 grams de pèsols
- 2 escalunyes
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 300 grams d’arròs per risotto
- 1 dl i ½ de vi blanc
- 1.400 l de brou de verdures
- 1 fetge de conill
- Farina
- Pebre molt
- 40 grams de mantega
- ¼ de branqueta de marduix
- 50 grams de parmesà ratllat
4 racions
Elaboració
Pure de pesols:
Bull els pèsols amb abundant aigua bullent durant uns 4 o 5 minuts, retira i amb una escumadora treu els pèsols i refreda amb aigua ben freda amb gel, reserva una mica d’aigua de la cocció.
Deixa escorre.
Tritura els pèsols amb una mica d’aigua de la cocció, fins a obtenir un puré ben fi.
Passa el puré de pèsols per un colador fi i reserva una mica per adornar.
Risotto:
Pica les escalunyes.
Calenta l'oli, i salteja la ceba.
Agrega l'arròs i fregeix fins que estigui transparent, desglaça amb el vi, i deixa bullir fins que redueixi el líquid.
Afegeix la meitat de puré de pèsols i un cullerot de brou i deixa bullir, remenant tot sovint.
Afegeix a poc a poc el brou fins que el risotto estigui al dente.
Conill:
Mentrestant talla el fetge de conill a quarts, assaona amb sal i pebre i escampa-hi una mica de farina.
Calenta 1 cullerada de mantega amb 2 branques de Marduix en una paella, fregeix el fetge en foc molt alt durant 1 minut. Treu la paella del foc.
Afegeix la resta del puré de pèsols, el formatge parmesà i la mantega al risotto i barreja bé.
Assaona amb sal i pebre al gust, col·loca el fetge de conill al damunt i guarneix amb la resta de puré i el marduix ben picat.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2003 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.