Risotto de col llombarda o col morada
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 escalunyes
- 30 grams de mantega
- 200 grams d'arròs per risotto
- 1 pessic de sal
- 120 ml de vi blanc sec
- 1 litre de brou de pollastre o de verdures
- 500 grams de col llombarda o col morada
- 1 remet de ruca
- 4 cullerades de crema muntada
- 20 grams de formatge parmesà.
4 racions
Elaboració
Renta l'arròs i escorre.
A continuació, pela les escalunyes i pica finament.
Fon la mantega en una cassola i deixa que les escalunyes es facin a foc lent fins que prenguin un bonic color daurat.
Afegeix l'arròs i cou a foc lent fins que es torni transparent mentre s'agita.
Condimenta l'arròs amb una mica de sal i desglaça amb el vi blanc.
Redueix el foc i deixar reduir el vi.
A continuació, aboca a poc a poc el brou de pollastre, procurant que sempre, l'arròs, estigui cobert amb brou.
Cou l'arròs a foc lent, durant uns 15 minuts, remenant sovint.
Mentrestant, posa la col, ja preparada (la venen, en pots de vidre) en un colador, i escorre bé.
Renta i talla en tires la ruca.
Quan l'arròs estigui cuit, afegeix la col, escalfa i agrega la ruca.
Prova el risotto, assaona si és necessari, afegeix la crema batuda i serveix de seguida en plats fondos,
Abans de servir, talla el formatge parmesà en encenalls fins i escampa sobre el risotto de col llombarda.
Notes
Jo acostumo a posar, en comptes de la nata, formatge, mascarpone.
Afegeixo el mascarpone, formatge parmesà ratllat i la col llombarda 3 minuts abans de finalitzar la cocció, i ho barrejo bé.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1494 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.