Parmigiana d'albergínies

Ingredients

  • 4 albergínies grans
  • 500 grams de tomàquets
  • 3 cullerades d'oli d'oliva
  • 1 cullerada petita, fresca
  • 300 grams de parmesà ratllat
  • 350 grams de mozzarella, tallada a rodanxes
  • 1 ceba gran
  • Oli per fregir
  • Farina per fregir
  • Sal i pebre
  • 3 grans d'all

4 racions

Elaboració

Talla les albergínies en rodanxes d'1 centímetre i escampa pel damunt una mica de sal.
Deixa al marge, durant aproximadament una hora.
Asseca bé i passa les rodanxes per farina.
Escalfa l'oli en una paella i fregeix les albergínies, un cop fregides col·loca sobre paper absorbent de cuina.

Prepara una salsa de tomàquet, amb 2 grans d'all, la ceba, l'alfàbrega i l'oli d'oliva de la següent manera:

En un recipient amb l'oli, cuina a foc lent la ceba i l'all tallats fins, fins que comencin a prendre color daurat, afegeix els tomàquets i finalment agrega les petites fulles d'alfàbrega picada, pots opcionalment afegir uns pinyons que li donen un sabor especial.
Greixa bé una safata de forn amb oli d'oliva.
Pica ben fi, l'all restant i reparteix en el fons de la safata i per sobre una capa d'albergínia, al damunt una capa de salsa de tomàquet i tapa amb rodanxes de mozzarella, finalment espolsa per sobre parmesà.
De nou, l'all, l'albergínia, la salsa de tomàquet, la mozzarella i finalment, el parmesà.
Preescalfa el forn a 200 graus, col·loca la safata i cuina fins que es formi una escorça daurada (triga uns 35 - 40 minuts).


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1928 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: