Risotto al formatge manxec
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 cullerades de bastonets d'ametlla
- 2 escalunyes
- 1 cullerada de mantega
- 300 grams d'arròs per risotto
- 2 dl de vi blanc
- 1 litre de brou vegetal, calent
- 200 grams de formatge manxec
- 90 grams de ruca
- 2 cullerades de melmelada de nabiu
4 racions
Elaboració
Rosteix els bastonets d'ametlles, en una paella sense greix.
Retira i reserva
Talla les escalunyes a daus petits, i sofregeix en la mantega durant uns 5 minuts.
Agrega l'arròs, i cuina tot remenant fins que estigui vidriós.
Afegeix el vi, i deixa reduir.
Afegeix lentament el brou, agitant-lo freqüentment, de manera que l'arròs sempre estigui cobert de líquid, cuina a foc lent durant uns 15 minuts.
Talla el formatge manxec a petits quadrats i junt amb la ruca i la melmelada de nabius, agrega al risotto
Escampa el formatge pel damunt, i barreja bé.
Empolvora els bastonets d'ametlles, per tota la superfície.
Serveix de seguida.
Notes
L'aromàtic formatja manxec, és un formatge de llet d'ovella que es produeix al sud-est d'Espanya.
Una característica típica, sempre ha estat l'escorça d'oli.
Per això, el formatge es pinzella de tant en tant, amb oli d'oliva, durant la maduració, per aquest tractament desenvolupa, la seva aroma picant i una escorça particularment fina i suau.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1515 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.