Curri de llenties

Ingredients

  • 500 grams de llenties
  • 1 ceba,
  • 2 grans d'all,
  • 600 grams de tomàquets pelats,
  • 200 grams de puré de tomàquet,
  • 100 grams de cigrons, ja cuits,
  • 100 ml d'aigua,
  • 1 pastilla de brou,
  • 1 manat de julivert fresc,
  • 1 culleradeta de comins,
  • 1 culleradeta de cúrcuma,
  • 1 culleradeta de pebre vermell, dols,
  • 3 culleradetes de mostassa,
  • Sal, pebre,
  • 200 grams d'arròs.

4 racions

Elaboració

Cobreix les llenties en un recipient amb aigua i renta breument.
Talla la ceba i els 2 grans d'all, fregir a foc mitjà en una olla gran durant uns 3 a 5 minuts.
Escorre les llenties i junt amb 1 litre d'aigua posa en una olla.
Agrega un dau de brou de carn. Si tens un brou, cassola, per descomptat, no ha d'afavorir el dau.
Assaona amb sal i pebre.
Cuina la barreja durant uns 35 minuts a foc mitjà.
Si et plau, remena regularment perquè les llenties poden enganxar-se en el fons de la cassola.
Si tens la sensació que no hi ha prou líquid, pots afegir una mica d'aigua.
Talla a daus petits i incorpora a l'olla junt amb el puré i el líquid que ha quedat en tallar-los.
Ara la cosa més important en aquesta recepta: agrega a les llenties, el condiment! La cúrcuma, el comí i el xili en pols.
Agrega 2 culleradetes de mostassa.
Assaona de nou amb sal i pebre.
Deixa cuinar el conjunt durant 20 minuts més.
Cuina l'arròs, tal com indica el fabricant o fins que estigui al dente.
Pica el julivert a trossos petits i posa juntament amb els cigrons a l'olla, cuina per altres 5 minuts.
Serveix junt amb l'arròs i ja està llest el curri de llenties!


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1630 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: