Pollastre a la sàlvia i llimona

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 pollastre per rostir
  • 5 cullerades d'oli d'oliva
  • Sal
  • Pebre
  • 800 grams de patates petites (noves)
  • 3 llimones orgàniques
  • 4 a 8 dents d'all
  • 1/2 grapat de sàlvia o romaní

4 racions

Elaboració

Pesa i prepara els ingredients.
Talla el pollastre en 8 peces iguals.
Talla totes les peces a la meitat.
Posa una safata refractaria a la part inferior del forn, i preescalfa a 220 graus.
Posa els trossos de pollastre en un bol i frega bé els talls amb 2 cullerades d'oli d'oliva, assaona bé amb sal i pebre.
Barreja bé tot.
Posa els trossos de pollastre a la safata, la pell cap avall i rosteix durant uns 25 minuts o fins que estiguin amb un bonic color enrossit.
Renta les patates a fons, perquè és puguis menjar amb la pela.
Talla les patates per la meitat longitudinalment, talla les peces més grans en trossos gruixuts de 2 centímetres.
Renta les llimones amb aigua calenta i asseca bé.
Talla 2 llimones en rodelles d'1 centímetre de gruix i esprem la tercera llimona.
Aixafa una mica els grans d'all sense pelar amb el costat ampli d'un ganivet gran.
Esbandeix la sàlvia o el romaní i asseca bé, talla les tiges en trossos petits amb les tisores de cuina.
Posa les herbes en un bol amb l'oli d'oliva restant, les patates, les rodelles de llimona i els alls aixafats, i barreja bé el conjunt.
Prem lleugerament les rodanxes de llimona, de manera que surti algun suc de llimona.
Assaona amb sal i pebre.
Estén les patates amb llimona i herbes al voltant de les peces de pollastre, gireu les peces de pollastre i gireu la pell cap amunt.
Cuina de 20 a 25 minuts més o fins que els talls de pollastre i les patates estiguin cuits.
Barreja els trossos de pollastre i les patates a la safata i ruixa amb el suc de llimona, serveix directament en els plats o posa tota la barreja en una safata de servir.
Perquè el rostit estigui perfecte, no posis els pits de pollastre a coure, fins després de 10 minuts de cuina, ja que es cuinen més ràpidament que les altres peces de pollastre.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1683 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: