Caponada siciliana
Categoria:
Llegums i verdures
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 5 filets d’anxoves
- 500 grams d'albergínies
- 4 cullerades de vinagre balsàmic
- 3 cullerades d'alfàbrega
- 320 grams de tomàquets xerri
- 1 gra d'all
- 50 grams d'olives negres
- 80 ml d'oli d'oliva
- 1 pebrot, groc
- 1 pebrot, vermell
- 1 polsim de pebre
- 50 grams de pinyons
- 1 ceba vermella
- 1 mica de sal
- 2 tiges d'api
- 3 culleradetes de sucre.
4 racions
Elaboració
Greixa amb oli d'oliva, una safata per, gratina.
Renta, els tomàquets xerri, talla per la meitat i reparteix pel fons de la safata, amb la superfície tallada cap amunt.
Cuina els tomàquets al forn a 200 graus durant uns 20 minuts o fins, que les tomaques xerri, s'arrugui la pell.
Mentrestant, renta les albergínies, prepara i talla a cubs.
Renta els pebrots, talla a meitats, elimina les llavors i talla a daus petits.
Renta les tiges d'api, prepara i talla a rodelles petites.
Pela les cebes, talla a meitats i talla a rodelles fines.
Pela i pica ben fi l'all.
Talla les olives sense pinyol en anelles fines.
I finalment talla els filets d'anxova a trossos petits
Posa els daus de l'albergínia en una paella gran amb una mica d'oli i salta uns 5 minuts a foc alt.
A continuació, agrega els pebrots, l'api i la ceba i salta uns 5 minuts més a foc mitjà.
Afegeix l'all picat, les olives, les anxoves i els pinyons i cuina a foc lent uns 5 minuts més.
A continuació, agrega a les verdures 3 cullerades d'aigua i el vinagre balsàmic.
Incorpora, els tomàquets xerri i amaneix bé amb sucre, sal i pebre.
Renta les fulles d'alfàbrega, espolsa, a seca i pica a trossos ben fins.
Empolvora per sobre i serveix de seguida
Notes
Una deliciosa i rica recepta de Sicília amb molts ingredients que agradaran a tota la família.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1403 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.