Arròs amb fruites
Categoria:
Arrossos i pastes
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per l'arròs casimir:
- 4 rodanxes de pinya
- 1 plàtan
- 2 cullerades de mantega
- 10 grams de mantega per a les fruites
- 400 grams de vedella en rodanxes
- 1 pot de vidre, de cireres
- 1 sobre d'ametlla a tires
- 2 mitjos préssecs en conserva
- 1 polsim de sal i pebre.
Per a la salsa:
- 30 grams de mantega
- 1 cullerada de curri en pols
- 200 ml de brou de carn
- 2 cullerades de farina
- 2 dl de llet
- 1 polsim de nou moscada
- 1 polsim de pebre
- 1 polsim de sal
- 1 tassa de crema agra.
Per a l'arròs:
- 250 grams d'arròs
- 1 cullerada de sal
- 500 ml d'aigua.
4 racions
Elaboració
Per l'arròs:
Posa la doble quantitat d'aigua, una mica de sal i l'arròs rentat en una cassola i cuina a foc lent durant uns 20 a 25 minuts o fins que estigui al dente.
Mentrestant, talla el plàtan pelat a rodanxes, i les rodanxes a cubs petits.
Talla també a cubs petits, els préssecs i la pinya.
Aboca les cireres del got i deixa escórrer.
Salta les fruites i les ametlles en una paella amb una mica de mantega, retira i mantén en un lloc calent.
Per a la salsa de curri:
Fon la mantega en un cassó, agrega la farina, barreja bé i deixa que prengui una mica de color, sense parar de remenar.
Afegeix el brou de carn i porta a ebullició, remenant constantment.
A continuació, agrega la llet i torna a coure a foc lent uns 15 minuts més.
Agrega el curri a la salsa, assaona amb la sal, el pebre, la nou moscada i la crema agra.
Sala i pebre la carn tallada a tires, fregeix per tandes, en una paella amb la resta de la mantega.
Retira la carn de la paella, incorpora a la salsa i deixa sofregir uns minuts més fins que la carn estigui amb un lleuger color daurat.
Finalment, agrega les fruites i les ametlles a la salsa.
Disposa l'arròs en un plat amb la carn i la salsa i serveix immediatament.
Notes
Amb aquesta delicadesa, aportes varietat a la taula.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1622 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.