Arròs amb oros i bastos

Ingredients

  • Arròs,
  • Mongetes seques,
  • Naps,
  • Botifarra,
  • Magre de porc,
  • Julivert,
  • Safrà,
  • Aigua,
  • Sal i pebre.

4 racions

Elaboració

Es remullen unes quantes mongetes seques (un grapat per cap), durant vint-i-quatre hores.
Després, es posen a bullir en una olla, amb aigua freda abundant, a poc foc, junt amb una mica de nap, pelat i tallat a rodanxes (els oros), i uns quants trossos grossos de botifarra (els bastos) i de magre.
Quan les mongetes siguin quasi cuites, s'hi tira l'arròs, el safrà, la sal i el pebre.
Es deixa coure uns divuit minuts més i s'apaga el foc.
S'hi tira una mica de julivert picat, es deixa reposar dos minuts i es serveix.

Notes

Recepta dels restaurants populars barcelonins, de principi de segle, recollida per Ignasi Domènech (cuiner d'aquella època) al seu famós llibre "La Teca". El nom fa referència a dos "pals" dels naips espanyols.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1013 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: