Fesolets

Ingredients

  • 1/2 Kg de fesolets (espècie de mongeta petita amb un ullet negre al centre)
  • 200 Gr de xoricets frescos
  • 200 Gr de cansalada adobada (podeu substituir-la per orella de porc adobada)
  • 150 Gr de botifarra (opcional)
  • 1 ceba
  • 1 pebrot
  • 1 fulla de llorer
  • 2 alls
  • 1 branqueta de julivert
  • 1 culleradeta de pebre vermell Dolç
  • 1 Cullerada de Farina (si li tirem l'arròs no és necessari)
  • 4 Cullerades d'oli d'oliva
  • Sal
  • 1 grapadet de Arròs (opcional)

4 racions

Elaboració

Posem els fesolets en remull la nit anterior.
Piquem bé al morter els alls, el julivert i reservem.
En l'olla a pressió, posem els fesolets i els cobrim amb aigua.
Afegim els xoricets, la cansalada, la botifarra, el pebrot, la fulla de llorer, l'all, el julivert i la sal.
Les carns poden salar una mica el guisat i se'ns pot quedar massa salat.
Quan comenci a bullir, tapem l'olla i deixem coure durant 10 o 15 minuts aproximadament.
Mentre anem a preparar el sofregit,
En una paella posem a escalfar l'oli, piquem la ceba a trossos petits i ofeguem fins que estigui transparent, afegim el pebre vermell i la farina i remenem bé durant un parell de minuts.
Reservem.
Obrim l'olla i sense que deixi de bullir, incorporem el sofregit (si anem a fer l'arròs ara és el moment) i remenem amb cura, deixant coure uns 5 minuts més, (o fins que l'arròs estigui cuit).

Notes

Tots els plats de llegums necessiten que siguem generosos amb la quantitat d'aigua que utilitzem, ja que absorbeixen una part d'ella en coure. Podem afegir durant la cocció si cal o amb més motiu, si anem a fer l'arròs.
Podem cuinar aquet plats en una cassola a l'estil tradicional, sense utilitzar l'olla a pressió, però els temps de cocció són bastant més llargs. Aquesta recepta necessitaria com 1 hora de cocció aproximadament, fins que el llegum estigui fet.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

5886 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: