Risotto amb llombarda
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 escalunyes
- 30 g de mantega
- 300 g d'arròs per risotto
- 1 mica de sal
- 120 ml de vi blanc
- 1,2 litres de brou de pollastre o vegetal
- 1 llauna de col vermella, llombarda (580 ml)
- 1 manat de ruca
- 4 cullerades de crema de llet muntada
- 20 g de parmesà
4 racions
Elaboració
Renta l'arròs i escorre bé
A continuació, pela les escalunyes i piqueles finament.
Fon la mantega en una cassola i deixa cuinar les escalunyes fins que estiguin transparents.
Afegeix l'arròs i gira, fins que, també estigui transparent.
Condimenta l'arròs amb una mica de sal i afegeix el vi blanc
Baixe el foc i cuina el vi a foc lent, fins que redueixi a ¼ part.
Després, gradualment aboca el brou de verdures, de manera que l'arròs estigi només lleugerament cobert.
Amb foc lent cuina l'arròs durant uns 15 minuts, remenant amb freqüència.
Mentrestant, s'escorre la col llombarda en un colador i es premsa fins que escorri totalment.
Renta i talla en tires amples la ruca.
Quan l'arròs estigui cuit, afegeix la col, i barreja amb la ruca.
Assaona al gust el risotto i afegeix la nata muntada, un cop ben barrejat serveix el risotto amb bols o plats fondos
Abans de servir, talla el formatge parmesà amb un pelapatates, escampa els encenalls ben fins per sobre el risotto i serveix de seguida.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1012 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.