Xai cuinat amb l'olla de fang (Taina)
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 600 g de carn de xai (per exemple, espatlla)
- 3 cebes, ca. 300 g, en tires fines
- 1 cm de gingebre fresc, finament ratllat
- 2 grans d'all picats,
- 2 pomes, a quarts, sense cor, tallats a rodanxes
- 2 cullerades d'ametlles
- 10 albercocs secs
- 2 cullerades de mel líquida
- 1 sobre de safrà
- 1 dl de vi blanc
- ½ culleradeta de sal
- Pebre acabat de moldre
- ½ manat de coriandre, picat
4 racions
Elaboració
Prees calfa el forn a 180 graus.
Escalfa l’oli a l'olla i salta la carn de xai, aproximadament durant uns 4 minuts
Agrega i sofregeix les cebes, el gingebre i l'all uns 3 Min, quan agafi una mica de color afegeix la poma picada i cou uns instants.
Incorpora les ametlles, els albercocs i la mel, i barreja bé.
Barreja el safrà amb el vi blanc, i aboca a l’olla, porta a ebullició, redueix el foc i cou al voltant de 45 Minuts a la meitat inferior del forn prees calfat.
Un cop cuit, retira del forn i escampa pel damunt el coriandre
Serveix el plat amb arròs o cuscús amb panses
Es pot fer servir una cassola de fang normal
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1554 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.