Xai cuinat amb l'olla de fang (Taina)

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • 600 g de carn de xai (per exemple, espatlla)
  • 3 cebes, ca. 300 g, en tires fines
  • 1 cm de gingebre fresc, finament ratllat
  • 2 grans d'all picats,
  • 2 pomes, a quarts, sense cor, tallats a rodanxes
  • 2 cullerades d'ametlles
  • 10 albercocs secs
  • 2 cullerades de mel líquida
  • 1 sobre de safrà
  • 1 dl de vi blanc
  • ½ culleradeta de sal
  • Pebre acabat de moldre
  • ½ manat de coriandre, picat

4 racions

Elaboració

Prees calfa el forn a 180 graus.
Escalfa l’oli a l'olla i salta la carn de xai, aproximadament durant uns 4 minuts
Agrega i sofregeix les cebes, el gingebre i l'all uns 3 Min, quan agafi una mica de color afegeix la poma picada i cou uns instants.
Incorpora les ametlles, els albercocs i la mel, i barreja bé.
Barreja el safrà amb el vi blanc, i aboca a l’olla, porta a ebullició, redueix el foc i cou al voltant de 45 Minuts a la meitat inferior del forn prees calfat.
Un cop cuit, retira del forn i escampa pel damunt el coriandre
Serveix el plat amb arròs o cuscús amb panses
Es pot fer servir una cassola de fang normal


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1554 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: