Flam de cafè a l'olla de pressió
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Flam
Recepta per olla a pressió
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 6 ous
- 60 grams de sucre
- 500 ml de llet
- 60 ml de cafè fort
- 1 beina de vainilla
- La pell d'1 llimona
Caramel:
- Suc de llimona
- 250 ml d'aigua
- 200 grams de sucre
4 racions
Elaboració
Bat els ous amb el sucre, fins que la barreja es torni blanquinosa.
Posa a escalfar la llet amb les llavors de vainilla fins que comenci a bullir.
Aparta del foc, separa la pell de llimona i afegeix el cafè.
Aquesta barreja es va afegint a poc a poc als ous batuts sense deixar de batre perquè no es quallin per la calor.
Caramel·litza un motlle o motlles individuals, amb caramel líquid.
Un cop caramel·litzat el motlle, omple amb la crema preparada, tapa amb paper d'alumini, introdueix, a l'olla exprés ràpida i cuina durant 12 minuts.
Passat el temps de cocció prova si queda ben cuinat, punxant amb un escuradents.
Si surt net, ja està llest.
Deixa refredar a la nevera un parell d'hores i al moment de servir treu del motlle.
Per desemmotllar un flam sense que es trenqui ha d'estar molt fred.
Són millors per desemmotllar els motlles d'acer que els de silicona.
Etiquetes: Postres Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2892 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.