Orades amb fonoll
Categoria:
Peixos i mariscos
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 orades
- 300 grams de fonoll
- 2 llimones
- 1,2 dl d'oli d'oliva al gust de llimona
- Sal
- Pebre
4 racions
Elaboració
Talla per la meitat els bulbs de fonoll, elimina les tiges i separa, per decorar, les fulles de fonoll.
Talla els bulbs de fonoll en tires fines.
Prem el suc de la meitat de ½ llimona.
Talla les llimones restant a rodanxes fines.
Barreja el fonoll, el suc de llimona i la meitat de l'oli i assaona amb sal i pebre.
Preescalfa el forn a 200 graus.
Esbandeix les orades amb aigua freda i asseca amb paper absorbent de cuina.
Salpebre generosament les orades i farceix les cavitats abdominals amb farcit de fonoll.
Col·loca rodanxes de llimona damunt de les orades i ruixa l'oli restant sobre els peixos.
Posa, les orades en una safata de forn folrada amb paper d'enfornar, i enforna al centre del forn durant uns 30 minuts.
Serveix decorat amb fulles de fonoll reservades.
Un altra manera:
Les orades també es poden preparar amb unes patates
Pela i talla a rodanxes grosses.
Col·loca les patates en la safata pel forn regada amb oli d'oliva, i assaona amb sal i pebre.
Tira un bon raig d'oli per sobre de les patates.
Posa el forn a escalfar a 190-200 graus.
Tira una mica de ceba per sobre, tallada en juliana gruixuda i enforna.
Quan passin 10 minuts, a mitja cocció afegeix més ingredients, el vi blanc per una banda.
Una bona quantitat de pebre vermell dolç.
I uns tomacons de temporada ben madurets.
Pica una mica d'all i julivert i tira per sobre i ho deixes coure durant 10 minuts més.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1332 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.