Risotto de Carbasa
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 quilo de carabassa, p. ex. Butternut, sense pelar i tallada, a la meitat
- 1 manat de majorana fresca o orenga
- 2 dents d'all, pelats i tallats en rodanxes
- 6 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 1,5 litres de brou de pollastre
- 150 grams de mantega tova
- 1 ceba vermella, picada finament
- 300 grams d'arròs per risotto Carnaroli
- 75 ml de vermut Noilly Prat
- 200 grams de parmesà, acabat de ratllar
6 racions
Elaboració
Preescalfa el forn a 220 graus.
Raspa les llavors i les fibres de les meitats de la carabassa, i talla a trossos grossos.
Cuina la carabassa:
Col·loca els trossos de carabassa amb la pell sobre la safata de forn, amb una mica d'oli i condimenta amb sal marina i pebre negre del molí.
Empolvora amb les herbes i l'all i rega amb 3 cullerades d'oli d'oliva.
Tapa bé amb una làmina de paper de forn.
Enforna i cuina durant 50 minuts.
La carabassa està cuita quan es torna d'un lleuger color marró a les vores.
Treu i refreda.
Raspa la carn de carabassa de la pell, i reserva en un bol junt amb el suc que desprengui.
Aquest pas també es pot fer el dia anterior.
Per preparar el risotto:
Porteu el brou de pollastre a bullir, sala, si cal.
Escalfa 50 grams de mantega amb l'oli d'oliva restant en una cassola de fons gruixut i fregeix la ceba durant uns 15 minuts a foc lleuger.
Retira la cassola del foc, afegeix l'arròs i remena bé, aproximadament 1 minut.
Torna el risotto a la calor i afegeix 2 cullerots de sopa de brou. Deixa absorbir i repeteix fins que l'arròs estigui cuit, al dente i tingui una textura cremosa.
Acabat:
Agrega la mantega restant en trossos petits.
Afegeix el vermut, la carabassa i el formatge parmesà, remena bé i serveix immediatament
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1645 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.