Bròquil amb salsa de formatge holandès
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per a la safata:
- 750 grams de bròquil
- Aigua salada
- 250 grams de tomàquets
- 200 grams de pernil cuit
Per a la salsa:
- 1 ceba gran
- 2 cullerades de mantega
- 2 cullerades de farina
- 400 ml de llet
- 100 grams de formatge blau
- 150 grams de formatge (curat Gouda)
- Sal i pebre negre
- Julivert picat.
4 racions
Elaboració
Renta el bròquil, neteja i talla en floretes.
Bull una mica d'aigua salada i cuina el bròquil durant uns 5 minuts.
Escorre i reserva.
Renta els tomàquets, talla a quarts, elimina les llavors i talla a tires fines.
Talla el pernil també en tires.
Pela la ceba, i talla a daus ben petits.
Fon la mantega i sofregeix les cebes a foc lent, fins que quedin transparents.
Empolvora amb farina i salta tot remenant fins que comenci a enrossir.
Posa a poc a poc la llet i cuina fins a obtenir una salsa espessa.
Talla els formatges a cuadrets i fon a la salsa, quan el formatge estigui fos, assaona amb sal i pebre i reserva.
Preescalfa el forn a 200 graus.
Greixa la safata per, gratina.
Col·loca el bròquil, els tomàquets i el pernil a la safata, barreja bé i condimenta al gust.
Aboca la salsa reservada sobre les verdures.
Posa la safata al forn i cuina durant uns 15 minuts.
Retira i espolsa per tota la superfície, el julivert picat no gaire fi.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3100 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.