Crema catalana amb poma caramel·litzada

Ingredients

Puré de poma:

  • 3 pomes tipus Golden grandetes
  • 2 o 3 cullerades de sucre morè
  • El suc d'una llimona

Per a la crema:

  • 1 litre de llet
  • 8 rovells d'ou (les clares les pots utilitzar per fer una truita)
  • 125 grams de sucre
  • 50 grams de Maizena
  • 1 branca de canyella
  • La pell d'una llimona.

8 racions

Elaboració

Puré de poma:

Pela i talla a daus les pomes, barreja amb el sucre i la llimona i cou en un recipient tapat fins que les pomes estiguin tendres i es puguin aixafar amb una forquilla.
Reserva.

Per a la crema:

Posa a bullir la llet amb la canyella i la llimona.
Apaga el foc i deixa que reposi uns 30 minuts per intensificar el seu sabor.
Bat els rovells amb el sucre, afegeix la Maizena i barreja bé.
Posa a escalfar la llet (treu la canyella i la pell de llimona) agrega a la barreja d'ous i remou fins que espesseixi.
Posa el puré de poma en el fons dels gots i aboca a sobre, la crema.
Deixa refredar i guarda en la nevera unes hores.
Escampa sucre per sobre i caramel·litza amb ajuda d'un bufador.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2109 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: