Spätzle-pasta feta amb mató magre

Ingredients

  • 250 grams de farina, tamisada, o 200 grams de farina i 50 grams de sèmola
  • 250 grams de mató baix en greixos
  • 1 polsim de sal
  • 4 ous sencers o 8 rovells

1 racions

Elaboració

Barreja la farina tamisada, el mato, la sal i els ous
Pasta la massa fins a aconseguir una massa llisa.
Bat la barreja fins que apareguin bombolles d'aire i la massa sigui ben viscosa.
Pasta fins que la massa formi bombolles.
Si la massa és massa espessa, afegeix un altre ou.
La massa ha de relliscar de la cullera de fusta.
Si cal, afegeix un ou més o farina fins a obtenir la consistència desitjada.
Aboca la massa a través d'un tallador de spaetzle en aigua bullent amb sal.
Porta a ebullició, cola i refreda en aigua freda.
Deixa que coguin fins que surin.
Si vols spaetzle més d'usos, afegeix sèmola.
Si vols spaetzle de color groc, fes-los amb rovells d'ou en comptes d'ous sencers.
Es poden menjar com a acompanyament de carns o com a plat únic en moltes varietats, per exemple amb xucrut, llentilles i salsitxes, bolets, espinacs o salsa de nata i pernil dolç. El plat més comú, però, són els Käsespätzle, és a dir amb formatge i ceba rostida.

Notes

Els spätzle són una especialitat de pasta, de Suàbia, una regió al sud-oest d'Alemanya.
Per la seva forma llargueruda es diferencien dels knöpfle més aviat rodons, que es poden fer de la mateixa massa.
També hi ha altres denominacions i varietats regionals al sud d'Alemanya, a Àustria, i Suïssa


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1278 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: