Risotto de farigola amb mongeta tendra
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 250 grams de mongetes verdes
- 2 escalunyes
- 1 gra d'all
- 1 xili
- ½ remet de farigola
- 50 grams de crema fresca
- 1 litre de brou vegetal
- Sal
- 1 cullerada de mantega
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 250 grams d'arròs per risotto
- 1 dl de vi blanc sec
- 30 grams de formatge sbrins o parmesà.
4 racions
Elaboració
Bull molta aigua en un cassó mitja.
Prepara les mongetes.
Pela les escalunyes i el gra d'all i pica tot finament.
Talla a la meitat el xili longitudinalment, elimina les llavors i talla a daus petits.
Reserva 4 a 5 rams de farigola.
Treu les fulles, de les branques restants, si cal, pica-les una mica més fines i barreja amb la crema fresca.
Bull el brou de verdures i les branques de farigola reservades, en un cassó i cuina breument.
Sala l'aigua bullent, afegeix les mongetes i cou fins que estiguin al dente.
Refreda, escorre i reserva el brou per coure el risotto.
Mentrestant, escalfa la mantega i l'oli d'oliva en una tercera cassola de mida mitjana.
Incorpora les escalunyes, els alls i el xili.
Afegeix l'arròs i salta breument.
A continuació, afegeix el vi blanc i deixa coure completament mentre remenes de tant en tant.
Afegeix la meitat del brou reservat a l'arròs i deixa coure remena'n freqüentment.
Afegeix collerons de brou fins que el risotto estigui al dente.
Mentrestant, redueix a la meitat les mongetes, segons la seva mida.
Quan el risotto estigui al dente, agrega les mongetes, la crema fresca, la farigola i el formatge, i condimenta amb sal i pebre. Tapa i deixes reposar 2 a 3 minuts amb el foc més baix.
A continuació, serveix el risotto immediatament.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2092 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.