Pasta amb béicon, figues i formatge pecorino
Categoria:
Arrossos i pastes
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 350 grams de pasta (petxines petites de pasta)
- Sal
- 100 grams de béicon o cansalada viada
- 1 ceba
- 2 grans d'all
- 5 figues madures
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 1 cullerada de vinagre de vi blanc
- Pebre
- 2 tiges de menta
- 100 grams de formatge pecorino
4 racions
Elaboració
Cuina la pasta segons les instruccions del fabricant, en força aigua bullin, amb sal o fins que estigui al dente.
Cola en un tamís i escorre, separa uns 50 ml d'aigua de la cocció i reserva.
Talla la cansalada a cubs petits.
Pela i pica finament la ceba i l'all.
Renta les figues, asseca i talla a cubs o a quarts.
Escalfa oli en una paella, fregeix, la cansalada, la ceba i l'all, durant 2 a 3 minuts a foc mitjà.
Agrega les figues i salta durant 2 minuts.
Afegeix el vinagre i l'aigua de cocció reservada i condimenta amb sal i pebre.
Afegeix la pasta i deixa coure, tot remenant durant 1 minut. Renta la menta, agita, asseca i separa les fulles, talla-les a tires fines.
Escampa per sobre la pasta,
Disposa la pasta en plats i espolsa el formatge, pecorino pel damunt.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1456 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.