Suquet amb mandonguilles de botifarra, sèpia i pèsols
Categoria:
Carns
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Per a les mandonguilles:
- 500 grams de botifarra.
- 1 ou.
- 1 mica de gingebre i 1 mica de canyella.
- Pa sec remullat amb llet i pa ratllat.
- Farina i oli de gira-sol.
Per al suquet:
- 2 cebes grans.
- Oli d'oliva verge.
- 3 o 4 grans d'all.
- 1 got de vi ranci.
- 750 cc de suc.
- 250 grams de pèsols.
- 500 grams de sípia.
Per a la picada:
- 4 avellanes.
- 4 ametlles.
- ¼ de presa de xocolata 100% cacau.
- 1 gra d'all.
- 1 carquinyoli.
- Opcional: farina.
- Opcional: pinyons.
4 racions
Elaboració
Posa primer a confitar les cebes picades amb oli d'oliva verge.
Deixa a foc molt baix fins que redueixin i agafin un color marró.
Afegeix l'all picat i deixa-ho coure una mica abans d'afegir les mandonguilles fregides.
Mentre es fa la ceba, toca fer les mandonguilles. Per començar posa una mica de pa sec sense escorça a remullar amb llet.
Treu la carn de la botifarra pressionant el budell i afegeix-la a un bol.
Afegeix al bol l'ou, la mica de gingebre i de canyella, i el pa remullat havent escorregut preferiblement amb les mans.
Remou i afegeix el pa ratllat fins que ens faci una textura que ens permeti treballar la massa per fer les boletes.
El pes recomanat per a cada boleta és de 30-35 grams.
Atenció: no posis sal ni pebre a la massa.
La botifarra és perfecta per fer mandonguilles, ja que la carn ja està condimentada.
Un cop tinguis les boles, enfarina i fregeix-les en oli de gira-sol.
Tan aviat estiguin, treu-les i posa directament a l'olla on ja tens la ceba i l'all.
Remulla tot això amb el vi ranci i deixa evaporar. Després tira el suquet de peix. El suquet pots fer-ho tu o comprar-lo.
Talla a quadradets la sípia i salteja-la amb un raig d'oli d'oliva, sal i pebre blanc.
Tira l'aigua que tregui a la cocció i remulla amb una mica de vi blanc. Deixa-ho uns minuts i després afegeix-ho a l'olla de les mandonguilles, que ja fan xup amb el suquet.
A continuació afegeix els pèsols. Aquests poden ser frescos o congelats.
Per fer la picada, el millor és fer-la a mà amb el morter. Si vols que la salsa quedi densa, pots afegir a la picada una cullerada de farina (pots aprofitar la d'enfarinar les mandonguilles).
Finalment deixa-ho uns minuts al foc. Per servir, pots acompanyar, amb unes patates palla o bé unes patates fregides a daus.
Notes
Per cert, tingues a mà pa del bo per mullar en el suquet. !!!!
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1630 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.