Suquet amb mandonguilles de botifarra, sèpia i pèsols

Categoria:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Per a les mandonguilles:

  • 500 grams de botifarra.
  • 1 ou.
  • 1 mica de gingebre i 1 mica de canyella.
  • Pa sec remullat amb llet i pa ratllat.
  • Farina i oli de gira-sol.

Per al suquet:

  • 2 cebes grans.
  • Oli d'oliva verge.
  • 3 o 4 grans d'all.
  • 1 got de vi ranci.
  • 750 cc de suc.
  • 250 grams de pèsols.
  • 500 grams de sípia.

Per a la picada:

  • 4 avellanes.
  • 4 ametlles.
  • ¼ de presa de xocolata 100% cacau.
  • 1 gra d'all.
  • 1 carquinyoli.
  • Opcional: farina.
  • Opcional: pinyons.

4 racions

Elaboració

Posa primer a confitar les cebes picades amb oli d'oliva verge.
Deixa a foc molt baix fins que redueixin i agafin un color marró.
Afegeix l'all picat i deixa-ho coure una mica abans d'afegir les mandonguilles fregides.
Mentre es fa la ceba, toca fer les mandonguilles. Per començar posa una mica de pa sec sense escorça a remullar amb llet.
Treu la carn de la botifarra pressionant el budell i afegeix-la a un bol.
Afegeix al bol l'ou, la mica de gingebre i de canyella, i el pa remullat havent escorregut preferiblement amb les mans.
Remou i afegeix el pa ratllat fins que ens faci una textura que ens permeti treballar la massa per fer les boletes.
El pes recomanat per a cada boleta és de 30-35 grams.
Atenció: no posis sal ni pebre a la massa.
La botifarra és perfecta per fer mandonguilles, ja que la carn ja està condimentada.
Un cop tinguis les boles, enfarina i fregeix-les en oli de gira-sol.
Tan aviat estiguin, treu-les i posa directament a l'olla on ja tens la ceba i l'all.
Remulla tot això amb el vi ranci i deixa evaporar. Després tira el suquet de peix. El suquet pots fer-ho tu o comprar-lo.
Talla a quadradets la sípia i salteja-la amb un raig d'oli d'oliva, sal i pebre blanc.
Tira l'aigua que tregui a la cocció i remulla amb una mica de vi blanc. Deixa-ho uns minuts i després afegeix-ho a l'olla de les mandonguilles, que ja fan xup amb el suquet.
A continuació afegeix els pèsols. Aquests poden ser frescos o congelats.
Per fer la picada, el millor és fer-la a mà amb el morter. Si vols que la salsa quedi densa, pots afegir a la picada una cullerada de farina (pots aprofitar la d'enfarinar les mandonguilles).
Finalment deixa-ho uns minuts al foc. Per servir, pots acompanyar, amb unes patates palla o bé unes patates fregides a daus.

Notes

Per cert, tingues a mà pa del bo per mullar en el suquet. !!!!


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1630 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: