Risotto de xai
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Itàlia → Nàpols
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 360 grams d'arròs arborio o carnaroli, 1'5 litres de fons fosc de xai rostit (aproximadament), 1 ceba de Figueres (o un porro), 200 mil.lilitres de vi blanc, uns trossos de carn de xai amb el qual s'ha fet el brou, oli d'oliva, sal i 80 grams de formatge parmesà.
4 racions
Elaboració
Mantingues el brou en calent, així com la carn rostida que treguis del xai amb el que has fet el fons. Pela i pica la ceba, ofega-ho en una cassola àmplia amb una mica d'oli d'oliva, quan comenci a transparentar, incorpora l'arròs que hauràs rentat i escorregut prèviament i sofregeix. Quan l'arròs perdi el color blanc, incorpora el vi i deixa que l'absorbeixi. A continuació, comença a incorporar el brou got a got, no aboquis el següent fins que el primer hagi estat absorbit per l'arròs, i veu removent contínuament per obtenir la textura cremosa del risotto i aquesta brillantor que treu el sentit des de la primera impressió.
Quan incorporeu l'últim got de brou, no esperis a que es consumeixi del tot i aboca el formatge parmesà per manteca el risotto, barreja bé i incorpora els trossos de carn de xai. Si ja té la textura desitjada, serveix de seguida o deixa reposar un minut si li queda encara brou.
30min
Notes
Doncs aquest deliciós Risotto de xai és un d'aquells plats tan saborosos, amb una textura tan agradable al paladar i amb una elaboració dedicada però senzilla, que et provoquen una grata satisfacció en servir als teus comensals i al degustar-lo. Serveix el risotto de xai en plats fondos, decora amb una branqueta de romaní que forma part dels ingredients que aromatitzen el plat, i s'empolvora una mica més de formatge per donar-li color si ho desitges.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
709 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.