Arròs sucós de rap, verdures i bolets
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Espanya → Castello
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 talls gruixuts (de 4 cm) de rap,
- 2 cebes tendres,
- 6 alls tendres,
- 4 pastanagues nanes
- 700 gr de barreja de bolets
- 200 gr de pèsols tendres desgranats i
- 100 gr de faves desgranades i molt petites
- 3 tomàquets madurs
- 200 gr d'arròs bomba
- 1 gra d'all i julivert
- 100 ml d'oli d'oliva
- Sal i pebre negre
- 2 litres d'aigua mineral
4 racions
Elaboració
Partir cada tall de rap en dos, conservant l'espina enganxada en cada meitat de tall, repelar de pells exteriors. Pelar i tallar a dauets petits i regulars, les cebes i alls tendres, les pastanagues i el pebrot verd. Netejar i tallar de forma regular els bolets. Ratllar els tomàquets i preparar una picada al morter amb l'all i julivert. En una cassola amb l'oli ben calent, salar i fregir per cada cara els 8 tacs de rap durant 2 minuts i retirar-los de la cassola. En el mateix oli, sofregir-hi els bolets a foc viu durant 3 minuts, salpebrar i retirar-los de la cassola. També en el mateix oli, coure-hi les verduretes que hem tallat a daus petits, les cebes i alls tendres, pastanagues i pebrot, salpebrar. Ha de sofregir només fins a un punt enrossit, gens fosc (uns 4 minuts). Tirar a la cassola el tomàquet ratllat i prosseguir la cocció, 5 minuts. Afegir-hi l'arròs, sofregir-lo lleugerament i tirar a la cassola els 2 litres d'aigua bullent, deixar-ho coure 5 minuts a foc viu i 5 a foc més lent. És el moment d'incorporar a la cassola els pèsols, les faves, els talls de rap fregit amb el suc que hi ha després durant el temps de repòs, els bolets i la picada d'all i julivert, deixar-ho coure només 3 minuts més. Rectificar de sal, apagar el foc, deixar-ho reposar 2 minuts, i ja tenim l'arròs sucós llest.
1h
Notes
Tot i que inicialment sembla que hi ha molta aigua, l'arròs queda al punt. Segurament, quan el torni a fer intentaré posar-hi un brou enlloc d'aigua perquè quedi encara més gustós. La cocció total dura uns 27 minuts. Pot ben ser un plat únic.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1196 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.