Secrets d’Osona amb ratafia
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Torello
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 secret de porc per persona o un de sencer
- 2 pomes golden grosses o 3 de petites
- 1 llimona
- 100 g de nous pelades
- 100 g de mató
- 1 got petit de ratafia
- Orenga, julivert, i, si n’és temporada, una branqueta de marialluïsa
- Oli d’oliva, sal i pebre
5 racions
Elaboració
Talleu les pomes a daus petits i ruixeu-les amb el suc de mitja llimona; trinxeu les nous i barregeu-les amb les pomes.
Obriu els secrets, deixant-los units, però, per la part més gruixuda, que quedin amb forma de llibre.
Farciu-los am buna part de la mescla de poma i nous –penseu a reservarne una mica–, enrotlleu-los i col•loqueu-los en una plata que pugui anar al forn.
Barregeu la poma i les nous que heu reservat amb el suc de l’altra mitja llimona, la ratafia i un raig d’oli i aboqueuho per damunt dels secrets amb un polsim de sal, pebre i orenga.
Introduïu la plata al forn, que haureu escalfat a 180 ºC, i la hi deixareu fins que la carn agafi un color daurat.
Amb la batedora, feu una salsa espessa amb oli i julivert.
Poseu ara un secret a cada plat, al costat una mica de mató i regueu-ho amb la salsa que ha quedat a la plata del forn.
Notes
Per donar-hi color, hi dibuixareu un cercle tot al voltant amb l’oli de julivert i hi posareu una branqueta de marialluïsa.
Etiquetes: Secrets de porc Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1674 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.