Amanida tricolor de formatge de cabra caramel•litzat
Categoria:
Amanides i plats freds
Típica de: Espanya → Catalunya- Badia del Vallès
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 enciam iceberg
- 1 enciam de fulla de
- Roure morat
- 1/4 de col llombarda
- 1 ceba gran de Figueres o 1 ceba tendra
- 15 tomàquets cherry (cirerols)
- 20 nous pelades
- 200 g de formatge de
- Cabra en cilindre
- Un polsim de sucre
Per fer la vinagreta:
- 1/2 got de vinagre
- De Mòdena
- 1 got de mel
4 racions
Elaboració
Netegeu les fulles de roure totes senceres i feu-ne un llit en una safata plana.
Netegeu i talleu en juliana l’enciam iceberg i la col llombarda, aquesta darrera en trossos ben petits.
Els traureu tota l’aigua possible i col•locareu la mescla de col i iceberg sobre el llit de
fulla de roure.
Tot seguit, hi posareu la ceba, tallada a anelles, els tomàquets i les nous.
Ara ensucreu lleugerament el formatge de cabra, cremeu-lo com cremeu una crema cremada i poseu-lo damunt de l’amanida.
Abans de servir, amaniu-ho amb la vinagreta ja freda, que haureu preparat en una paella fent reduint el
vinagre de Mòdena i la mel sense deixar de remenar fins que tingui el punt desitjat.
Notes
Podeu fer servir qualsevol altra barreja d’enciams i, si voleu, pelar els cirerols escaldant-los uns segons i refredantlos immediatament amb aigua freda per aturar-ne la cocció.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1245 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.