Croquetes de sobres de peix
Categoria:
Peixos i mariscos
Tipus de plat: Croquetes
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Per unes 30 croquetes de mida gran
- 350 gr. aproximadament de sobres de peix
- Uns 70 gr. de ceba (com 1 / 4)
- 70 gr. de mantega
- 70 gr. d'oli d'oliva verge extra
- 200 gr. de farina
- 1 l. de llet
- Pebre
- Nou moscada
- Sal
10 racions
Elaboració
Es piquen i desespinan les sobres de peix, si són de peix arrebossat s'ha d'intentar treure la farina i ou que hagin quedat adherits al peix.
Es posa en una paella o olla baixa la mantega i l'oli a escalfar.
Es talla en trossets la ceba (brunoise) i es pocha a la paella.
Quan estigui pochada, s'agrega la farina i es torra.
Un cop torrada es pot afegir el peix o començar a afegir la llet escalfada prèviament.
Si s'incorpora el peix, aquest quedarà més desfet. Si procediu així, un cop incorporat el peix es comença tiran la llet calenta en unes quatre vegades més o menys, remenant la massa amb unes varetes.
Si no s'ha afegit el peix a l'inici, es pot fer en el moment que desitgem. La massa estarà acabada quan aquesta es desenganxi del fons de l'olla amb la vareta o una forquilla.
Es deixa la massa refredar en una font gran perquè la massa quedi estesa sobre ella.
Perquè no es formi crosta a la part superior, que després dificulta la formació de la croqueta, s'ha de tapar amb paper film que estarà en contacte amb la massa.
Un cop freda la massa, es forma la croqueta amb dues culleres o amb les mans, com es prefereixi, i s'enpanan.
El empanat queda millor si és amb pa ratllat, ou i pa ratllat, en comptes de la forma habitual que és amb farina, ou i pa ratllat.
Un cop empanades es fregeixen a poc a poc en una paella amb abundant oli calent.
Notes
Una bona forma d'estalviar, és no llençar res a les escombraries, per això el millor és fer receptes amb les sobres ...
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2788 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.