Croquetes de gorgonzola i nous
Categoria:
Altres
Tipus de plat: Croquetes
Típica de: Suïssa
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 100 grs. de farina,
- 100 grs. de mantega,
- 400 grs. de llet,
- 200 grs. de formatge gorgonzola,
- 50 grs. de nous,
- 1 ceba,
- 50 grs. de pernil serrà,
- 1 cullerada sopera d'oli d'oliva,
- 25 grs. de parmesà,
- 80 grs de xampinyons,
- 200 grs. de nata,
- Sal i pebre blanc mòlt.
4 racions
Elaboració
En primer lloc farem un "escalfat" d'ingredients, que ens ha de quedar sucós però sense líquid.
En una paella o cassola posem l'oli, el pernil, la ceba i els xampinyons en làmines o trossets petits.
Quan la ceba i els xampinyons hagin perdut el líquid, afegim el formatge gorgonzola, la nata i el pebre blanc mòlt.
Deixem a foc lent uns 10 minuts, remenant de tant en tant, li afegim les nous, barregem tot bé i el apartem.
Ara fem una beixamel clàssica de croquetes.
Desfem la mantega, posem la farina i amb les varetes barregem uns 3 minuts per treure el gust de papilla.
Afegim la sal i la llet a poc a poc i remenant perquè l'absorbeixi.
Quan es desprengui de les vores amb facilitat, hi afegim el formatge parmesà i ja està feta.
Barregem la beixamel amb l'anterior preparació, li donem unes voltes i deixem refredar sobre una safata de 2 cm de vora, més o menys.
Així serà més senzill formar les croquetas.
Cuan estigui freda fem les croquetes i les passem primer per pa ratllat, després per ou batut i després una altra vegada per pa ratllat.
Perquè les croquetes, quedin cruixents i no perdin la textura que les caracteritza, fregir-les en l'oli que estigui molt calent.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
3016 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.