Rigatoni estriats amb tomàquet i nata

Ingredients

  • 500 grams de rigatoni
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • Sal i pebre al gust
  • 2 cullerades de vinagre a l'estragó
  • 8 tomàquets vermells i carnosos
  • 1 culleradeta d'alfàbrega fresca
  • 1 mica de sucre moreno
  • 2 cullerades de mantega
  • 2 decilitres de nata líquida
  • ½ culleradeta de canyella i nou moscada
  • 4 brots de menta fresca

Elaboració

Escalfar abundant aigua, a foc fort, en una cassola, assaonar al gust i afegir una cullerada d'oli, quan arrenqui el bull afegir la pasta, remoure suaument i cuinar fins que estigui al dente, apagar el foc i deixar la pasta en repòs uns 5 minuts, escórrer i col · locar en una safata de servir, afegir el vinagre i remoure perquè es barregi bé, tapar i reservar.
Escalfa l'oli restant en una cassola de fons gruixut, afegir els tomàquets ja pelats, picats i sense llavors, assaonar al gust, afegir l'alfàbrega i el sucre, barrejar i cuinar uns 7 minuts, portar la salsa a la batedora, afegir la mantega i batre fins a aconseguir un puré fi, portar de nou a la cassola, incorporar la nata a poc a poc, sense deixar de remenar, afegir la canyella i la nou moscada de la mateixa manera i cuinar fins que la salsa estigui calent però sense que arribi a bullir, afegim la pasta reservada i cuinem fins que la pasta estigui ben calenta, la passem a la font de servir i adornem amb la menta. Servir de seguida.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1345 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: